BIJELJINSKI VOLONTERI od 24. marta U SLUŽBI GRAĐANA starijih od 65. godina i lica u kućnoj izolaciji

Datum:

Share post:

Od utorka, 24. marta 2020. godine, 20 volontera i 30 pripadnika Jedinice za opšte namjene u okviru Civilne zaštite Grada Bijeljina će biti na usluzi pri nabavci životnih namirnica i lijekova građanima starijim od 65 godina, ali i licima koja su u kućnoj izolaciji.

Građani kojima je potrebna pomoć ove vrste treba da se prijave na brojeve telefona 055 233 154 i 055 233 155.

 
Volonteri će posle poziva građana otići na adresu s koje je poziv upućen, gdje će od građana dobiti spisak potrepština i novac. Potrepštine će kupovati u najbližim prodavnicama i apotekama i, uz fiskalni račun, nositi ih građanima.
Volonteri će biti angažovani od ponedeljka do subote, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Civilna zaštita će obezbijediti zaštitnu opremu volonterima, a biće kontaktirani i glavni trgovački objekti da se volonterima obezbijedi prioritet prilikom ulaska u prodavnice. Volonteri će dobiti i akreditivne kartice kako bi mogli da dokažu svoj identitet, odnosno, kako bi mogle da se suzbiju eventualne zloupotrebe.

Takođe, pri kontaktu volontera sa građanima, važno je da se drži distanca između između njih, kako se ne bi izlagali opasnosti da prošire zarazu.

Civilna zaštita moli građane kojima je potrebna pomoć da imaju razumijevanja i da ne opterećuju volontere preko potrebe, odnosno da planiraju svoje potrebe, kako ne bi upućivali pozive svaki dan, ali i da količina namirnica koje će kupovati uz pomoć volontera, bude prilagođena situaciji i mogućnostima volontera.

Javni poziv za volontere je još uvijek otvoren u Područnom odjeljenju Republičke uprave Civilne zaštite, a volonteri se mogu prijaviti na broj telefona 055 201 017 ili u Centar za obavještavanje na broj 121.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...