Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi građana (foto)

Datum:

Share post:

Pripadnici bijeljinske Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice, odgovorno, u skladu sa Pravilom službe i u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara obavljaju i izvršavaju svoje zadatke.

Bijeljinski vatrogasci su u prošloj kalendarskoj godini imali oko 400 intervencija, a u prva četiri mjeseca ove godine oko 100 intervencija.

Mile Spasojević, Starješina Teritorijane vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina je svim vatrogascima čestitao 4. maj, Međunarodni dan vatrogasaca, te istakao da se požari na otvorenim prostorima veoma brzo šire i predstavljaju realnu opasnost po živote građana, te da se građani u slučaju potrebe obrate za pomoć bijeljinskim vatrogascima na broj 123, a isti su u pripravnost 24 sata.

dipl. ing Mile Spasojević, Starješina Teritorijane vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina

Bijeljinski vatrogasci u radnoj atmosferi obilježavaju 4. maj, Međunarodni dan vatrogasaca, koji je posvećen onima koji svojim odgovornim i nesebičnim zalaganjem, trudom i požrtvovanošću štite živote građana i njihove imovine.

„Pripadnici Teritorijalne vatrogasno spasilačke jednice Bijeljina zaduženi su za intervencije u požarima, zemljotresima, poplavama, kao i prilikom saobraćajnih nezgoda i građanima stoje na usluzi 24 časa dnevno“, istakao je Mile Spasojević, Starješina bijeljinskih vatrogasaca.

Posao vatrogasaca je humano, ali i veoma opasno zanimanje s obzirom na to da se na terenu susreću sa različitim opasnostima i poteškoćama.

Dejan Balorda, zamjenik Starješine TVSJ Bijeljina, kaže da bijeljinska jedinica trenutno broji 61 vatrogasca a u narednom periodu planirano je dalje podmlađivanje i proširenje jedinice, što se tiče ljudstva.

dipl. ing Dejan Balorda, zamjenik Starješine TVSJ Bijeljina

„Kada je riječ o opremljenosti, Vatrogasna brigada je odlično opremljena. Uvijek može i više i bolje, ali opremljenost je sada na visokom nivou. Oprema se redovno održava i obnavlja svake godine. Pokušavamo da pratimo i sve nove tehnologije i nabavljamo ono što nam je funkcionalno“, rekao je Spasojević uz naglasak da je u toku izgradnja treće faze novog vatrogasnom doma.

Balorda na kraju istiće da su za nepunu godinu dana u Bijeljini bila velika tri požara na privrednim bjektima, Meridijana u Brocu, fabrikika Sava i Mega drvo.

-Na te tri intervencije vatrogasci su radili i bili angažovani i preko 24 sata, bez prekida, rekao je Balorda.

-Posao vatrogasaca opasan je i zahtjevan, ali nadasve human i požrtvovan posao. U mnogim opasnim situacijama vatrogasci spašavaju ljudske živote, intervenišu u požarima, potresima, poplavama, saobraćajnim nezgodama, zaključio je Spasojević.

Činjenica je da ljudi, od svih uniformi javnih državnih službi najviše vole i cijene baš uniformu vatrogasca.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MIĆO ŽIVIĆ: Ne “vozikajte se“ po Crnjelovu – gospodo iz EUFORA i NATO pakta vratite se tamo odakle ste došli (foto,video)

EUFOR u Obarskoj i Crnjelovu EUFOR ili Snage Evropske unije je naziv za vojsku u Bosni i Hercegovini koji nadgleda vojnu implementaciju Dejtonskog sporazuma.  Snage EUFOR...

VAŠA ’’BENELLI’’ OBUĆA BIJELJINA: Maturantima do 20% sniženja (foto,video)

Maturanti posjetite prodavnice ’’Benelli’’ obuće u Bijeljini i Brčkom i iskoristite priliku na popust do 20%. +387 55 212...

JANJIĆ, PREDSJEDNIK OFS BIJELJINA: Gasi li Ljubiša Petrović sport u Bijeljini? Nijedan sportski kolektiv još nije dobio ni ’’marku’’ iz Gradskog budžeta (foto)

Da li gradonačelnik Bijeljine gasi sport u Bijeljina pita Goran Janjić predsjednik OFS Bijeljina? -Na današnji dan, 23. aprila...

Bijeljinski gimnazijalci se družili sa mališanima u Dnevnom centru za djecu u riziku (foto)

Učenici JU Gimnazija ’’Filip Višnjić’’ iz Bijeljine su današnji dan proveli  u dnevnim aktivnostima i sa mališanima u...