Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi građana (foto)

Datum:

Share post:

Pripadnici bijeljinske Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice, odgovorno, u skladu sa Pravilom službe i u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara obavljaju i izvršavaju svoje zadatke.

Bijeljinski vatrogasci su u prošloj kalendarskoj godini imali oko 400 intervencija, a u prva četiri mjeseca ove godine oko 100 intervencija.

Mile Spasojević, Starješina Teritorijane vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina je svim vatrogascima čestitao 4. maj, Međunarodni dan vatrogasaca, te istakao da se požari na otvorenim prostorima veoma brzo šire i predstavljaju realnu opasnost po živote građana, te da se građani u slučaju potrebe obrate za pomoć bijeljinskim vatrogascima na broj 123, a isti su u pripravnost 24 sata.

dipl. ing Mile Spasojević, Starješina Teritorijane vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina

Bijeljinski vatrogasci u radnoj atmosferi obilježavaju 4. maj, Međunarodni dan vatrogasaca, koji je posvećen onima koji svojim odgovornim i nesebičnim zalaganjem, trudom i požrtvovanošću štite živote građana i njihove imovine.

„Pripadnici Teritorijalne vatrogasno spasilačke jednice Bijeljina zaduženi su za intervencije u požarima, zemljotresima, poplavama, kao i prilikom saobraćajnih nezgoda i građanima stoje na usluzi 24 časa dnevno“, istakao je Mile Spasojević, Starješina bijeljinskih vatrogasaca.

Posao vatrogasaca je humano, ali i veoma opasno zanimanje s obzirom na to da se na terenu susreću sa različitim opasnostima i poteškoćama.

Dejan Balorda, zamjenik Starješine TVSJ Bijeljina, kaže da bijeljinska jedinica trenutno broji 61 vatrogasca a u narednom periodu planirano je dalje podmlađivanje i proširenje jedinice, što se tiče ljudstva.

dipl. ing Dejan Balorda, zamjenik Starješine TVSJ Bijeljina

„Kada je riječ o opremljenosti, Vatrogasna brigada je odlično opremljena. Uvijek može i više i bolje, ali opremljenost je sada na visokom nivou. Oprema se redovno održava i obnavlja svake godine. Pokušavamo da pratimo i sve nove tehnologije i nabavljamo ono što nam je funkcionalno“, rekao je Spasojević uz naglasak da je u toku izgradnja treće faze novog vatrogasnom doma.

Balorda na kraju istiće da su za nepunu godinu dana u Bijeljini bila velika tri požara na privrednim bjektima, Meridijana u Brocu, fabrikika Sava i Mega drvo.

-Na te tri intervencije vatrogasci su radili i bili angažovani i preko 24 sata, bez prekida, rekao je Balorda.

-Posao vatrogasaca opasan je i zahtjevan, ali nadasve human i požrtvovan posao. U mnogim opasnim situacijama vatrogasci spašavaju ljudske živote, intervenišu u požarima, potresima, poplavama, saobraćajnim nezgodama, zaključio je Spasojević.

Činjenica je da ljudi, od svih uniformi javnih državnih službi najviše vole i cijene baš uniformu vatrogasca.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...

GRAD BIJELJINA: „Izabrani najpovoljniji ponuđači za zaprašivanje komaraca, košenje putnih pojasa i uklanjanje ambrozije

Saopštenje Gradske uprave Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Najzad izabrani najpovoljniji ponuđači za zaprašivanje komaraca, košenje putnih pojasa i...

ĐURĐEVIĆ: Uspjesi su posljedica dugogodišnjeg kvalitetnog rada u OK „Radnik“ (foto)

Povodom novog velikog uspjeha bijeljinskog sporta, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević danas je organizovao prijem za igrače...