BIJELJINSKI STUDENTI u humanitarnoj akciji “A, ZAŠTO JA NEMAM PAKETIĆ“ od 19. do 22. decembra

Datum:

Share post:

Lijep je osjećaj kada čovjek može da pomogne ili razveseli nekoga kome je baš to najpotrebnije, a to bijeljinski studenti zajedno sa svojim sugrađanima rade već desetu godinu zaredom u okviru akcije „A, zašto ja nemam paketić?“.

Studenti Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini 2010. godine, došli su na ideju da bi mogli nešto drugačije da urade u našem gradu. Uz podršku Fakulteta i svojih asistenata, odlučili su da animiraju građane da prilikom posjete i redovne kupovine u većim maloprodajnim objektima, kupe i dodatni slatkiš ili neku sitnicu i namijene ga djeci iz socijalno ugroženih porodica sa područja Grada Bijeljina.

Ubrzo su im se priključili i studenti Pedagoškog, a nakon njih i Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta, a ove godine, učešće je uzela i srednja Ekonomska škola iz Bijeljine. Nakon akcije prikupljanja, sortiranja i pakovanja slatkiša, studenti i učenici zajedno sa asistentima organizuju svečanu dodjelu paketića propraćenu kreativnim programom koju pripremaju studenti i asistenti Pedagoškog fakulteta.

TESTNA REKLAMA

U posljednje četiri godine, ova studentska akcija je uzela većeg maha i broj pripremljenih paketića je udvostručen! Dio nepodijeljenih paketića, studenti prosljeđuju humanitarnim organizacijama sličnih aspiracija, kao što su „Kolo srpskih sestara“, „Otaharin“, „Lara“, „Siguran korak“, odjeljenju pedijatrije bolnice „Sveti Vračevi“, lokalnim crkvama.

Lokalne kompanije kao što je „Sport Vision“ zajedno sa fakultetom kupuju kese, trake i slično, a pozorište „Maslačak“ izlazi u susret besplatnom predstavom i Deda Mrazom. Market „Fortuna“ i kompanija „Robot“ odlučili su da se u akciju uključe i kao sponzori/donatori i poklone 150, odnosno 100 napravljenih poklon paketića.

Ove godine, akcija prikupljanja će biti organizovana od 19. do 22. decembra od 16.00 do 20.00 časova, odnosno vikendom od 12.00 do 15.00 časova (ili 16.00 časova u zavisnosti od radnog vremena prodajnog objekta). Marketi u kojima možete kupiti i predati slatkiš za djecu socijalno ugroženih porodica su: Bost, Eko, Bingo, Tropic, Fortuna, Robot, FIS, Zvorničanka i Super Kort u Bijeljini. Svečana dodjela biće organizovana 28. decembra u zgradi Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini.

Naše malo nekom djetetu stvori osmijeh na licu i radost u srcu!
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...