Bijeljinski fakulteti obilježili slavu Svetog Savu (foto)

Datum:

Share post:

Svečanom akademijom i lomljenjem slavskog kolača, Fakultet poslovne ekonomije i Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, obilježili su slavu – Svetog Savu. Ova dva bijeljinska fakulteta svake godine zajedno obilježavaju slavu, a od ove godine, odlukom resornog ministarstva, i oba republička univerziteta obilježavaju Svetog Savu kao svoju slavu.

„Ovo je najznačajniji i najsvečaniji dan u godini na našim fakultetima. Želim da čestitam svim našim zaposlenima, nastavnom i nenastavnom osoblju, a našim gostima da se zahvalim što su došli. Za FPE 2023. godina nosi značajan jubilej – 30 godina ekonomskog visokog obrazovanja na teritoriji Grada Bijeljine i mislim da je to značajan jubilej kako za instituciju fakulteta, Univerziteta, tako i za grad i republiku. Iza nas, u prošlosti, je mnogo izazova, a u budućnosti nas čeka možda još više i nadam da će FPE ostati na pravom putu“, rekla je prof. dr Vesna Petrović, dekan FPE.

Dekan Pedagoškog fakutleta, prof. dr Dalibor Stević smatra da je danas više nego ikad potrebno da ostanemo dosljedni principima i temeljima koji su postavljeni u našoj prebogatoj istoriji.

„Potrebno je da više nego ikad prepoznamo prave vrijednosti, da ih njegujemo, a posebno da to prenosimo našim studentima koji će raditi sa djecom kao vaspitači, kao nastavnici i kao učitelji ili sa odraslim ljudima kao ekonomisti. Potrebno je da im prenesemo tu vrstu empatije, humanosti i svega onoga što je u našem genu i našoj tradiciji. Čini mi se da je kao nikada prije potrebno da ostanemo na tom putu i da poštujemo te pravce, da sve ono što je viševjekovna tradicija i identitet srpskog naroda ostane i čvršće kod svih nas. Posebno je to bitno kod kod studenata koji treba da izvedu na put generacije i generacije djece koje će u budućnosti preuzeti odgovornost da vode ovo društvo“, iskatao je Stević.

On je istakao da se fakultet danas na Svečanoj akademiji, Teodori Terzić, pobjedniku plivanja za Časni krst za ovogodišnje Bogojavljenje, zahvalio i uručio joj knjigu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...