Bijeljinski fakulteti obilježili slavu Svetog Savu (foto)

Datum:

Share post:

Svečanom akademijom i lomljenjem slavskog kolača, Fakultet poslovne ekonomije i Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, obilježili su slavu – Svetog Savu. Ova dva bijeljinska fakulteta svake godine zajedno obilježavaju slavu, a od ove godine, odlukom resornog ministarstva, i oba republička univerziteta obilježavaju Svetog Savu kao svoju slavu.

“Ovo je najznačajniji i najsvečaniji dan u godini na našim fakultetima. Želim da čestitam svim našim zaposlenima, nastavnom i nenastavnom osoblju, a našim gostima da se zahvalim što su došli. Za FPE 2023. godina nosi značajan jubilej – 30 godina ekonomskog visokog obrazovanja na teritoriji Grada Bijeljine i mislim da je to značajan jubilej kako za instituciju fakulteta, Univerziteta, tako i za grad i republiku. Iza nas, u prošlosti, je mnogo izazova, a u budućnosti nas čeka možda još više i nadam da će FPE ostati na pravom putu”, rekla je prof. dr Vesna Petrović, dekan FPE.

Dekan Pedagoškog fakutleta, prof. dr Dalibor Stević smatra da je danas više nego ikad potrebno da ostanemo dosljedni principima i temeljima koji su postavljeni u našoj prebogatoj istoriji.

“Potrebno je da više nego ikad prepoznamo prave vrijednosti, da ih njegujemo, a posebno da to prenosimo našim studentima koji će raditi sa djecom kao vaspitači, kao nastavnici i kao učitelji ili sa odraslim ljudima kao ekonomisti. Potrebno je da im prenesemo tu vrstu empatije, humanosti i svega onoga što je u našem genu i našoj tradiciji. Čini mi se da je kao nikada prije potrebno da ostanemo na tom putu i da poštujemo te pravce, da sve ono što je viševjekovna tradicija i identitet srpskog naroda ostane i čvršće kod svih nas. Posebno je to bitno kod kod studenata koji treba da izvedu na put generacije i generacije djece koje će u budućnosti preuzeti odgovornost da vode ovo društvo”, iskatao je Stević.

On je istakao da se fakultet danas na Svečanoj akademiji, Teodori Terzić, pobjedniku plivanja za Časni krst za ovogodišnje Bogojavljenje, zahvalio i uručio joj knjigu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...

BORENOVIĆ: ”Dodikove brutalne uvrede, primitivizam i laži, pa one nebuloze oko sankcija…sve staje u par riječi…”

Dodik je dodao da se u dopisu obavještajne zajednice navodi da je Vukanović “korisni idiot” i da je...