Bijeljinska opozicija traži tematsku sjednicu Skupštine grada

Datum:

Share post:

Odbornici SNSD-a predložili su na današnjoj sjednici gradskog parlamenta, na kojoj je donesena odluka o poskupljenju odvoza smeća, održavanje tematske sjednice Skupštine grada da bi se pronašlo rješenje za probleme poslovanja “Eko-depa”, kao i neprijatnih mirisa koji ugrožavaju Bijeljinu.

Direktor “Eko-depa” Dragiša Marjanović je u obraćanju odbornicima ocijenio da nije problem u poslovanju preduzeća koje je moderna ekološka deponija, nego u ekonomskoj cijeni odlaganja komunalnog otpada koja nikada nije dostignuta.

“Projektom je definisana cijena od 70 KM, a ona je tek sada podignuta sa 40 KM na 50 KM, a na deponiju se prima tek 40 odsto projektovanih količina iz četiri od pet opština koje su učestvovale u njenoj izgradnji i nema sankcija za nepoštovanje dogovorenog”, rekao je Marjanović. 

                          Dragiša Marjanović

Prema njegovim riječima, sistemsko rješenje bilo bi da se prikupi sav otpad u regiji, kao i da se pojača nadzor u sprovođenju pravila da “zagađivač plaća”.

U obrazloženju za povećanje cijene odlaganja otpada navedeno je da će to biti iskorišteno za sufinansiranje izgradnje nove sanitarne ćelije na regionalnoj deponiji i da će planirane investicije smanjiti i neprijatne mirise u gradu.

TESTNA REKLAMA

Izvor: noviglas.info
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...