JU Gimnazija ’’Filip Višnjić’’ iz Bijeljine obilježila je danas Međunarodni dan maternjeg jezika.

-U našoj gimnaziji, danas je obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika. Pripremljen je prigodan program zabavno-edukativnog karaktera. Ove godine, održan je kviz poznavanja gramatike srpskog jezika, kao i književna olimpijada, u kom su učestvovale dvije ekipe, pod nazivima „Atina“ i „Đedina djeca“, izjavila je direktoria bijeljinske Gimnazije Olivera Stevanović.

Na današnjoj manifestaciji su učestvovale Katarina Čestić i Marija Stevanović, koje su besjedile o važnosti očuvanja jezika, književnosti, kulture i tradicije, a manifestaciju su vodile Nina Krtolina i Sara-Tara Tomić.

Članovima pobjedničkog tima „Đedina djeca“, Ivanu Stevanoviću, Mariji Stevanović, Đurđini Mićić i Mariji Delić uručene su posebne nagrade.

Učesnici ekipe „Atina“ su Anastasija Budimir, Katarina Čestić, Jovana Benović i Viktor Bojanić. Svečanost su pripremili učenici trećeg razreda, zajedno sa profesorkom srpskog jezika i književnosti, Milenom Đokić.

Manifestacija je završena riječima čuvenog Getea: „Rijetko kad osjetimo dragost maternjeg jezika tako zanosno, kao kad nam dopre do ušiju ispod tuđeg neba“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име