Bijeljinska Boračka organizacija i Gradska uprava podijelili 258 božićnih pečenica pripadnicima boračkih kategorija

Datum:

Share post:

Danas je ispred prostorija Gradske boračke organizacije tradicionalno podijeljeno 258 pečenica licima iz reda socijalno ugroženih boračkih kategorija povodom obilježavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika Rođenja Hristovog – Božića.

Mladen Marić, ispred Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Grada Bijeljina rekao je da je iz gradskog budžeta za božićne pečenice izdvojeno preko 50.000KM.

„Iz godine u godinu se trudimo da povećamo broj božićnih pečenica, s obzirom na ugroženost naše boračke populacije i s obzirom na tešku materijalnu situaciju. Prošle godine smo podijelili 220 pečenica, a ove godine 258. Određeni broj su dobila i udruženja koja su proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata da i oni podijele svojim korisnicima“, rekao je Marić.

On je istakao da mlađe generacije ne smiju zaboraviti boračku populaciju, ona je dala svoj život i dijelove tijela za stvaranje Republike Srpske.

TESTNA REKLAMA

Miodrag Stevanović, predsjednik Gradske boračke organizacije rekao je da je ovo samo jedan od načina da borcima dokažu da nisu zaboravljeni.

„Pečenice smo dijelili tako što je jedan dio dijelila Boračka organizacija preko svojih mjesnih Boračkih organizacija, a drugi dio organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata koje djeluju u gradu Bijeljina. Sigurno da je ova pomoć dobrodošla borcima, a mi im na ovaj način želimo reći da nismo zaboravili doprinos koji su dali u stvaranju RS“, rekao je Stevanović.

Stevanović je naglasio da je uz pomoć Gradske uprave, takođe podijeljeno i 100KM za 1.200 boraca kako bi im olakšali predstojeće praznike.

„Grad Bijeljina je jedan od gradova koji najviše pomaže borce“, zaključio je Stevanović.

Darko Stević, predsjednik GO porodica zarobljenih i poginulih boraca nestalih civila Bijeljine, rekao je da je pored božićnih pečenica, ogranizacija u protekla dva dana izvršila i podjelu 300 novogodišnjih paketića za najmlađe, te se ovom prilikom zahvalio svima koji su pomogli akciju.

„Svi znamo da je položaj boraca iz godine u godinu sve teži, ali u skladu sa našim mogućnostima trudimo se da im pomognemo. Danas smo podijelili 21 pečenicu“, rekao je Stević.

Predrag Bobić, demobilisani borac, rekao je da mu ovakva pomoć mnogo znači, s obzirom da je nezasposlen i sa minimalnim primanjima (66KM).

Persa Gujić, izrazila je veliku zahvalnost svima koji se trude i prepoznaju probleme pripadnika boračke kategorije i socijalno ugroženog stanovništva.

„Od 140KM invalidnine koju imam, za predstojeće praznike, mogla bih kupiti samo pile“, rekla je Gujić.

Na području grada Bijeljina ima više od 20.000 demobilisanih boraca.

 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavljeni Samsung Galaxy S23 telefoni, šta je sve novo

Južnokorejski Samsung je zvanično objavio svoju najnoviju seriju flegšip telefona, koja stiže sa određenim poboljšanjima. U okviru svoje Galaxy...

AGRO SAVJET: Kada je pravi trenutak za sjetvu rasada?

Iskusni povrtari dobro znaju kada za proizvodnju rasada koje povrće valja sijati jer su dosta zimskih dana utrošili...

U Bijeljini rođeno PET BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i jedna djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 2. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do prekida...