BIJELJINSKA BOLNICA PRVA U BIH KOJA JE UVELA STANDARD ISO 22301 – Očuvanje kontinuiteta poslovanja u vanrednim okolnostima (video)

Datum:

Share post:

Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini danas je uručen sertifikat ISO 22301:2019, sistem menadžmenta kontinuitetom poslovanja i upravljanja rizicima.
Direktor bolnice „Sveti Vračevi“ Zlatko Maksimović rekao je danas da je ulaganje u znanje investicija koja se uvijek isplati, a zaposleni u ovoj ustanovi bave se kvalitetom, standardima i u posljednje dvije godine pojačali su aktivnosti vezane za bavljenje kvalitetom poslovanja.
„Pored standarda ISO 9001, pri čemu smo jedini u Republici Srpskoj koji imaju taj važeći standard, pored standarda 15 189 koji smo nedavno uveli vezano za akreditaciju laboratorije i PCR laboratorije, danas smo uveli još jedan novi standard, odnosno dodijeljen nam je sertifikat ISO 22302 – očuvanje kontinuiteta poslovanja u vanrednim okolnostima“, rekao je Maksimović novinarima nakon što je Bolnici uručen ovaj sertifikat.
On je zahvalio načelnici sektora za kvalitet i njenim saradnicima, svojim pomoćnicima te sertifikacionoj kući koja je provjerila i ustanovila da Bolnica ispunjava navedene standarde.
„Nastavićemo da se bavimo kvalitetom sve u cilju većeg zadovoljstva korisnika naše ustanove“, rekao je Maksimović.
Ocjenjivač iz sertifikacione kuće /YUQS/ Aleksandar Stojiljković rekao je da je sertifikacijom ovog standarda Bolnica „Sveti vračevi“ dobila mogućnost poboljšanja kontinuiteta rada i nastavka rada usljed poremećaja.
Prema njegovim riječima, Bolnica je sertifikacijom ovog standarda ispunila osnovni cilj – zadovoljenje korisnika usluga, a potvrđena je i kompetentnost, stručnost i odgovornost svih zaposlenih na čelu sa rukovodstvom i direktorom kojima treba odati posebno priznanje za uložen trud i rad.
„Uspjeli su za prethodne dve godine, godine kovida da uvedu dva standarda i da od nas dobiju dva sertifikata danas jedan YUQS, sertifikacionog tijela u Srbiji akreditovano od ATS-a i drugi koji je priznat u svijetu je sertifikat sistema menadžmenta“, rekao je Stojiljković.
„JZU Bolnica „Sveti vračevi“ je prva ustanova u Republici Srpskoj i BiH koja je serifikovana za ovaj standard. Ovim međunarodnim sertifikatom, Bolnica „Sveti vračevi“ je dobila i međunarodno priznanje u obliku tog sertifikata IQNET-a, koje je vrlo priznato u Evropi jer broji 37 zemalja“, rekao je Stojiljković, odgovarajući na novinarsko pitanje da li pomenuti sertifikat posjeduju druge zdravstvene ustanove u državi.
Načelnica Službe za kontnuirano unaprijeđenje dr Sanja Milovanović napomenula je da je značaj očuvanja kontinuiteta poslovanja u vanrednim uslovima veoma značajan za sve institucije.
„Kroz ovaj proces sertifikacije proveli smo obuku kompletnog osoblja Bolnice, kako zdavstvenog, tako i nezdravstvenog u slučaju poplava, požara i pandemije. Ovim se ne završava značaj ovog standarda za našu ustanovu i svakako za sve naše korisnike, nego ćemo to proširiti i na masovne nesreće u nekom narednom periodu, eventualno trovanja i situacije poput kolapsa informacionog sistema, što je danas vrlo bitno u očuvanju kontinuiteta poslovanja svake ustanove“, naglasila je ona.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Na odluku CIK BiH stigle dvije žalbe iz Republike Srpske

Centralna izborna komisija u poslijepodnevnim časovima primila je dvije žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u...

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Početkom 2023. godine, odnosno 1. januara, ističu ugovori za nabavljanje gasa, a kompanije u entitetima Republici Srpskoj i...

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...

Gradonačelnik Bijeljine sutra o upisnoj politici u srednje škole

Sutra, (četvrtak, 8. decembar 2022. godine), biće održan sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Privredne komore, Udruženja...