BIJELJINSKA BOLNICA preuzima rješavanje akutnih kliničkih stanja pacijenata sa ZVORNIČKE REGIJE

Datum:

Share post:

Na području Grada Bijeljina, 447 osoba je pod nadzorom, 94 u kućnom karantinu. Četiri osobe su zaražene, od toga tri u Domu učenika, a jedan u bolničkom karantinu. Pored toga, u bolničkom karantinu je 17 osoba, dok je karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“ 30 lica. 

„Stanje u Semberiji je dosta stabilno i zahvaljujući naporima svih članovima Štaba, Doma zdravlja i Bolnice, ali i zahvaljujući našim sugrađanima, uspjeli smo koliko-toliko spriječimo dalje širenje virusa. Na graničnom prelazu „Rača“, prešlo je 293 vozila, dok je Pavlovića most prešlo 48 vozila. Apelovaćemo na Vladu da donesu šire mjere u toku predstojećih praznika. Jedna od mjera koju ćemo predložiti je da na jednom mjestu ne može biti više osoba od članova uže porodice“, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

 

Mićić je istakao da je Gradska uprava dobila saglasnost za održavanje vanredne Sjednice Skupštine, gdje će predložiti određene mjere vezane za privredne subjekte, ali i za sprečavanje širenja virusa. 

„Imamo donaciju od 500 paketa i sutra krećemo sa podjelom. U te pakete ćemo staviti i zaštitna sredstva i dijelićemo ih, prije svega, ranjivim grupama preko udruženja: ratnih vojnih invalida, invalida, osoba sa invaliditetom, djece sa posebnim potrebama. Na spiskovima koja su nam dostavila udruženja, imamo oko 350 osoba, a pored toga 150 paketa ćemo dati najugroženijim penzionerima. Oko hiljadu paketa je obezbijeđeno da Gradska uprava podijeli najugroženijim kategorijama. Narodna kuhinja i dalje daje 250 obroka svaki dan. U četvrtak ćemo podijeliti obroke i za Veliki petak. U subotu ćemo, zahvaljujući sponzorima, imati paket koji inače dajemo povodom velikih praznika“, naveo je Mićić.
On je dodao da Gradska uprava pokušava da bude na nivou zadatka i da sačuva građane od eventualnog proširenja epidemije, a što je najbitnije, da im zdravlje sugrađana bude prioritet.

„Imamo četiri pacijenta pozitivna na Covid-19, tri se nalaze u Domu učenika, jedan u bolničkom karantinu. U bolničkom karantinu se nalazi još 17 osoba koje imaju određenu kliničku sliku, ali taj broj je uvećan zato što smo juče preuzeli pacijente sa zvorničke regije. U zvorničku bolnicu je ušao pacijent sa Covid-19 i zbog toga su i zdravstveni radnici i pacijenti testirani i određen broj pacijenata koji tamo nije završio svoje liječenje, nastavio je liječenje u Bijeljini. Testirani su i testovi su im negativni. Zbog postojećih osnovnih oboljenja, njihovo liječenje moramo nastaviti u našoj Bolnici“, rekla je v.d. direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić.

Lovrićka je istakla da će u narednom periodu bijeljinska Bolnica preuzeti rješavanje akutnih kliničkih stanja pacijenata sa zvorničke regije, dok doktori sa te regije ne izađu iz kućne izolacije. Građevinski radovi koji su izvođeni na zgradi stare hirugije, biće završeni sutra i od četvrtka će zgrada biti u funkciji. Zgrada će biti opremljena portabilnim rendgen-aparatom i ultrazvučnom dijagnostikom, dok će u doba vanredne situacije služiti i kao karantin sa kapacitetom od 70 kreveta.

„Epidemiološka situacija je i dalje stabilna. Pod epidemiološkim nadzorom imamo 447 osoba, u karantinu na graničnom prelazu „Rača“, trenutno imamo pet osoba koje su u procesu obrade i biće upućeni dalje u lokalne karantine. U Domu učenika su tri osobe pozitivne na Covid-19, bez tegoba. U OŠ „Vuk Karadžić“, trenutno je 30 osoba u karantinu. Juče je otpušten značajan broj osoba iz ovog karantina poslije testiranja i negativnih nalaza. U planu je da danas u toku dana bude testiran određen broj lica i da se, nakon rezultata, izvrši dalje otpuštanje lica iz karantina u kućnu izolaciju još 14 dana“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Desavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...