Bijeljinska Bolnica obilježila Međunarodni dan sestrinstva (video)

Datum:

Share post:

Povodom Međunarodnog Dana sestrinstva, ispred Centra za kulturu “Semberija”, organizovani su besplatni pregledi za građane, mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi.

Milica Dikić, glavna sestra u Bolnici “Sveti vračevi” izjavila je da se ove godine Dan sestrinstva u Bijeljini obilježava pod sloganom “Naše sestre – naša budućnost”.

“Želim da čestitam ovaj dan mojim koleginicama i kolegama. Trudimo se da ovo ne bude jedini dan kada ćemo govoriti o svojoj profesiji, nego da to bude svaki dan u godini. Organizovali smo veći broj aktivnosti, počevši od preventivnih pregleda za građane. Ono što je novo, to je promocija novog dijagnostičkog aparata i nove usluge – mjerenje zglobno – brahijalnog indeksa, koji može da ukaže na probleme sa perifernim vaskularnim oboljenjima. U našem pozivu najteže je kada izgubimo pacijenta, uprkos uloženoj energiji i znanju. Pomoći pacijentu, to je uzvišen čin. Najljepše u našem poslu je rađanje novog života i kada pacijent s osmijehom ode kući”, kaže Milica Dikić.

Sandra Milošević, u ime Udruženja dijabetičara “Diabeta” Bijeljina, čestitala je Međunarodni dan medicinskih sestara i medicinskih tehničara svim medicinskim sestrama i tehničarima.

 “Želim da im se zahvalim za svaku iskazanu ljubaznost, pomoć i podršku prema pacijentima. Zahvaljujem se i menadžmentu bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi”, profesoru doktoru Zlatku Maksimoviću koji nam nesebično pomaže i pruža podršku u našem radu. Zajedno smo jači i radimo za pacijente 365 dana u godini”, kaže Sandra Milošević, istakavši da su preventivni pregledi izuzetno značajni, jer je dijabetes podmukla bolest.

“Preventivne preglede treba raditi i mi smo stalno na terenu. Do sada smo imali 8.500 preventivnih pregleda, od kojih je njih 20 odsto imalo visoke vrijednosti. Tako smo na vrijeme otkrili dijabetes tipa 2, koji se skriva. Svaki drugi čovjek nosi te simptome. Po desetak godina ljudi mogu nositi te simptome, a da ih ne prepoznaju”, kaže Sandra Milošević.

Profesor doktor Zlatko Maksimović, direktor bijeljinske bolnice, čestitao je medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima Međunarodni dan sestrinstva, istakavši da su medicinske sestre i tehničari neodvojivi dio svakog, pa i našeg zdravstvenog sistema.
“Bolnica u Bijeljini ulaže puno u edukaciju i usavršavanje medicinskih sestara i tehničara. Mi smo imali i “Dan otvorenih vrata”, kako bismo učenike završnih razreda osnovnih škola motivisali da upisuju zdravstvene struke, jer nam u narednom periodu prijeti nedostatak zdravstvenih radnika. Sa pozicije direktora Bolnice u Bijeljini daću sve od sebe da imamo dovoljno medicinskih sestara i tehničara, odnosno ljekara, kao i drugog osoblja koje je neophodno za adekvatan rad naše bolnice”, istakao je doktor Maksimović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...

GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika...

Petrović Vladi RS predao projekte i zahtjev za raspuštanje Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Danas smo predali inicijativu za raspuštanje gradske skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala...