Saopštenje Koalicije „Kolosi“ iz Bijeljine prenosimo u cjelosti:

„Dana 25. oktobra 2023. godine u bolnici Sveti Vračevi, održani su besplatni ultrazvučni pregledi dojki za predstavnice Foruma žena s invaliditetom Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljine KOLOSI a u sklopu ružičastog oktobra, mjeseca borbe na upozorenje od opasnosti karcinoma dojke. Ova aktivnost je urađena u sklopu ostvarivanja prava žena sa invaliditetom na odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i dostojanstven pristup zdravstvenim uslugama na području Grada Bijeljina.

Koristimo priliku da se zahvalimo rukovodstvu i doktorima bolnice Sveti Vračevi Bijeljina.

Forumi žena s invaliditetom su formirani u pet koalicija koje djeluju u okviru MyRight programa u 2022. godini u cilju povećanja broja žena i djevojaka s invaliditetom koje će se aktivno uključiti u rad organizacija osoba s invaliditetom i zagovarati rješavanje pitanja koja se tiču diskriminacije nad ženama s invaliditetom.

Aktivnost realizovana u sklopu projekta „Ovdje sam – vidljiva i ponosna” (14104) za Koaliciju OOSI Grada Bijeljine KOLOSI koji je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden iz Sarajeva.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku:

http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име