Danas uspješno završeno šest intervencija endoskopskog liječenja kamena u bubregu

U bijeljinskoj bolnici danas je uspješno urađeno čak šest intervencija endoskopskog liječenja kamena u bubregu, koristeći fleksibilni ureterorenoskop čime je nastavljena višegodišnja saradnja sa ekspertom iz Vojnomedicinske akdemije iz Beograda, prim. dr Mirkom Jovanovićem, načelnikom Centra za transplantaciju organa ove zdravstvene ustanove.

– Bolnica je u septembru ove godine uvela ovu novu urološku metodu i ona omogućava minimalno invazivno razbijanje kamena, što značajno smanjuje vrijeme oporavka pacijenata. S druge strane predstavlja veliku prednost za pacijente iz regiona koji su ranije bili upućivani u druge ustanove, rekao je šef Odsjeka za urologiju u bijeljinskoj Bolnici, dr Ljubinko Petković, i podsjetio da je naša zdravstvena ustanova jedina u Republici Srpskoj koja na nivou sekundarne zdravstvene zaštite primjenjuje ovu proceduru.

Operativni tim, pored urologa, prim. dr Mirka Jovanovića, dr Ljubinka Petkovića, dr Dragana Živanovića i dr Marka Ikonića, činili su i anesteziolozi dr Olja Dabić Divljan i dr Marija Novaković, anestetičar Nikolina Petrović i instrumentari Tijana Erak, Ilija Avram i Ljiljana Nikić.

Svaki treći pacijent koji se javi u bijeljinsku Bolnicu ima problem sa kamenom u urinarnom sistemu, tvrde urolozi iz naše zdravstvene ustanove.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име