BIJELJINSKA BOLNICA DONIRALA KREVETE ZA KABINET ZDRAVSTVENE NJEGE POLJOPRIVREDNE I MEDICINSKE ŠKOLE (foto)

Datum:

Share post:

Direktor Bolnice “Sveti vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović, sa saradnicima, posjetio je danas Poljoprivrednu i medicinsku školu u Bijeljini i tom prilikom donirao određena sredstva za potrebe Kabineta zdravstvene njege. Prilikom posjete dogovorene su  nove inicijative sa kojima će ove dvije ustanove u narednom periodu zajedno nastupati.

“Donacija, savremeni bolnički kreveti, će mnogo doprinijeti unapređenju praktične nastave za učenike prvog i drugog razreda zdravstvene struke, jer smatramo da je i ovaj dio nastavanog programa veoma bitan. Dok učenici trećeg i četvrtog razreda, poslije skoro trogodišnje pauze, nastavljaju praksu u bijeljinskoj bolnici, na naše veliko zadovoljstvo”, rekao je direktor Poljoprivredne imedicinske škole Zoran Despotović,  i ustakao da će saradnja sa bijeljinskom bolnicom u narednom period biti intenzivirana kroz planove za uvođenje novih zanimanja,

“Upoznao sam direktora da je kadar srednje medicinske škole deficitaran, a kada je u pitanju bijeljinska bolnica, potreba postoji za pedijatrijskim sestrama, babicama i laborantima. Dogovorili smo se da pokrenemo zajedničku inicijativu prema nadležnima, da se u ovoj školi pokrenu i ta zanimanja”, izjavio je prof. Maksimović. On je, takođe, rekao da je bijeljinska bolnica spremna da obezbijediti kadar koji nedostaje u nastavi Medicinske škole.

TESTNA REKLAMA

“Samo ako zajedno nastupamo možemo obezbijediti bolju zdravstvenu zaštitu na našim prostorima, a nema ništa bogatije od zdravlja”, poručio je Maksimović.

Maksimović je sa saradnicima, dr Nemanjom Jankovićem i glavnom sestrom Bolnice Milicom Dikić obišao kabinet Zdravstvene njege i razgovarao sa učenicima i njihovim planovima o daljem školovanju. 

Poljoprivredna i medicinska škola u Bijeljini svake godine upiše oko 200 učenika zdravstvene struke u tri smjera opšte prakse, rečeno je danas u ovoj srednjoj školi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...