Međunarodni dan darivanja knjiga ustanovljen je 2012. godine sa ciljem promovisanja čitanja prvenstveno kod djece, ali i svih ostalih starosnih grupa. Takođe, jedan od ciljeva je i da podstakne pojedince, organizacije i zajednice da dijele ljubav prema čitanju poklanjajući knjige drugima.

Bijeljinska Biblioteka „Filip Višnjić“ rado prima poklone od darodavaca, te, kao matična ustanova, prilikom raspodjele poklona, vode računa da one knjige kojih ima u dovoljnom broju u njihovom fondu, proslijede bibliotekama sa matičnog područja kako bi pomogli u obogaćivanju njihovih fondova.

Međunarodni dan knjiga je volonterska inicijativa da bi što veći broj djece i odraslih došao do knjige za čitanje a svakako najlakši način da se dođe do knjige je članstvo u biblioteci, zbog toga pomozite bibliotekama da prošire svoje fondove.

„Tim povodom, poklonili smo JU Gimnaziji “Filip Višnjić” Bijeljina 50 knjiga koje su našle svoje mjesto na policama školske biblioteke. Ovu priliku koristimo i da najavimo akciju koju ćemo sprovesti u narednim danima gdje ćemo posjetiti brojne područne seoske škole i pokloniti im određeni broj knjiga koje će obogatiti fondove njihovih školskih biblioteka. Takođe, koristimo priliku da se zahvalimo svim našim sugrađanima, korisnicima i darodavcima koji su knjige poklanjali i dali mogućnost da knjiga dođe do velikog broja ljudi“, poručili su iz bijeljinske Biblioteke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име