Bijeljinska biblioteka “Filip Višnjić” bilježi veliku posjećenost i tokom ljetnih mjeseci

Datum:

Share post:

Ljeti imamo više vremena za čitanje i opuštanje. Sezona godišnjih odmora uvijek nudi mogućnost vraćanja dugova prema književnosti za sve one koji, tokom godine, ne stižu čitati. U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini zadovoljni su posjetom čitalačke publike, koja se kako saznajemo u ovo doba godine, uglavnom opredjeljuje za psihološke i religijske romane, domaće i ruske klasike, ali u posljednjih nekoliko mjeseci čitaocima su sve zanimljiviji i skandinavski autori i njihova djela.

Bijeljinska biblioteka “Filip Višnjić” bilježi veliku posjećenost i tokom ljetnih mjeseci. Uprkos tome što je aktuelna sezona godišnjih odmora, upravo je mnogim građanima prioritet da prije putovanja posjete ovu ustanovu kulture i odaberu neko od djela koje će im dodatno upotpuniti zasluženi predah od radnih aktivnosti, ali i uz koje će kako kažu dodatno napuniti baterije za neke nove radne pobjede.

Osim što bijeljinsku biblioteku posjećuju ljeti naši sugrađani, pokazalo se i ove godine da je ova ustanova sa svojim posebnim arhitektonskim izgledom privukla i putnike namjernike te brojne turiste koji se svakodnevno slivaju u naš grad.

Mnogi su prepoznali kvalitet i rad bijeljinske biblioteke, ali su u rukovodstvu iznad svega ponosni na činjenicu što njihova vrata sve češće otvaraju naši najmlađi sugrađani i djeca predškolskog i školskog uzrasta. Upravo na ovom mjestu za njih tokom cijele godine organizuju se brojne radionice i predavanja edukativnog karaktera, književne večeri uz prisustvo brojnih autora i pisaca za djecu, što je pokazuju iskustva iz škola umnogome uticalo na to da djeca više zavole knjigu i masovnije se okrenu čitanju školskih lektira.

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” nastavlja svoje redovne aktivnosti u skladu sa godišnjim programom rada, pa tako domaću publiku već iduće sedmice 28. avgusta očekuje “Pravoslavno veče”.

Arsenovićeva napominje da se revizija bibliotečkog fonda u skladu sa zakonom obavlja svakih 10 godina, pa su se oni i odlučili da posao obave tokom ljeta kako bi posao bio gotov do početka nove školske godine.

Iz ove ustanove kulture pozivaju građane kao i privrednike da poklanjaju ili doniraju knjige biblioteci jer svaka je kažu zlata vrijedna, jer će svako djelo naći svoj put do čitalačke publike. I sama biblioteka trenutno vrijedno radi na nabavci novih naslova, napominje naša sagovornica.

Da se u ovom kraju ne odustaje od lijepe pisane riječi, pokazuje iz godine u godinu sve veći broj članova bijeljinske Biblioteke.

Entuzijazam i posvećenost svih zaposlenih u bijeljinskoj biblioteci održali su i ojačali temelje ove ustanove koja je u prošloj godini obilježila 90 godina svog postojanja i rada.

Ponosna je bijeljinska Biblioteka na knjižni fond kojim raspolaže i na broj članova kojih je iz godine u godinu sve više. Prema posljednjoj reviziji knjižni fond Narodne biblioteke “Filip Višnjić” broji preko 120.000 bibliotečkih jedinica, dok je broj učlanjenih u biblioteku oko 9.500.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“GALERIJA CVIJEĆA DAJANA“: Nova cvjećara počela sa radom u Bijeljini (foto)

U Bijeljini je počela sa radom nova cjvećara – ’’Galerija cvijeća Dajana’’. Cvećara se nalazi u ulici Meše Selimovića...

LOPARE: U CENTRU ZA KULTURU OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA I ODRŽANO PREDAVANJE O SREDNJOVJEKOVNIM STEĆCIMA (foto)

U Centru za kulturu je otvorena izložba likovnih radova Zdravka Mićanovića, za koju je umjetnik  inspiraciju našao u...

Izgradnja auto-puta Bijeljina – Rača u punom jeku, uskoro spajanje mosta

Put srpskog jedinstva, kako je nazvana dionica auto-puta Bijeljina - Rača trebalo bi da bude završen do planiranog...

Prošle sedmice održan prvi sastanak stalne radne grupe za količinu voda BiH i Hrvatske

Javna ustanova „Vode Srpske“ – Kancelarija za podsliv rijeke Vrbas u Banjaluci, 19. septembra bila je domaćin prvog...