Bijeljini POTVRĐEN STATUS GRADA sa povoljnim poslovnim okruženjem

Datum:

Share post:

 Na IX konferenciji o ekonomiji, koja se održava 24. i 25. oktobra u Budvi, pod nazivom „Sinergija – ključ uspjeha Regiona", predstavnicima Grada Bijeljina je i zvanično uručen sertifikat grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, nakon što je, na osnovu Odluke Regionalnog savjeta BFC mreže, 21. marta 2019. godine, Bijeljina uspješno prošla proces resertifikacije.

– U Budvi smo dobili zvaničnu potvrdu da Gradska uprava čini sve da Bijeljina ostane grad koji investitorima nudi usluge visokog kvaliteta i  olakšice za njihovo poslovanje, kao i grad u koji kapital rado dolazi. Posebno smo ponosni što je Bijeljina ispunila kriterijume Programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi u skladu sa standardom BFC SEE (BFC SEE) Edicija III sa ostvarenih 95.67 od maksimalnih 100 poena – istakao je prof. dr Vlado Simeunović, BFC koordinator za Grad Bijeljina, nakon dodjele sertifikata.

On je dodao da je, zahvaljujući procesu BFC sertifikacije u Bijeljini, značajno poboljšano i unapređenje pružanja usluga lokalne uprave građanima, kao i postojećim i potencijalnim investitorima.

TESTNA REKLAMA

– Poseban doprinos se odnosi na kvalitetnije sagledavanje potreba privrede i učešće privrednika u kreiranju politika Gradske uprave Grada Bijeljina. Grad je obezbijedio ažurne podatke o radnoj snazi (zaposleni, nezaposleni i njihova struktura), podatke o postojećim obrazovnim profilima, putem ankete došlo se do potreba privrede za profilima kadrova, a pokrenuo je i inicijative za izmjenu obrazovnih programa srednjih škola u skladu sa potrebama privrednih subjekata i uveo u praksu održavanje obuka kadrova – naglasio je Simeunović.

 

Međunarodni sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju važi za naredne tri godine. Pored Bijeljine, među dobitnicima ovog prestižnog dokaza o postojanju uslova za povoljno poslovno iz Republike Srpske su – Banja Luka, Trebinje, Novi Grad, Brod i Prnjavor.

Program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, koji se provodi u Republici Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...