Bijeljini 500.000 evra iz donacije Srbije za izgradnju dvije školske dvorane

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina je jedna 42 lokalne zajednice u Republici Srpskoj kojima su dodijeljena sredstva za realizaciju projekata iz donacije Republike Srbije od 9,3 miliona, realizovane u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije.

Bijeljini je pripalo 500.000 evra, od kojih će polovina biti iskorišćena za izgradnju sportske dvorane u okviru Gimnazije „Filip Višnjić“, a druga polovina za izgradnju sportske dvorane pri Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Velikoj Obarskoj.

Sporazumi o finansiranju projekata između Vlade Republike Srpske, odnosno, Ministarstva finansija i lokalnih zajednica kojima su dodijeljena sredstva potpisani su u Banjaluci. U ime Grada Bijeljina sporazum je potpisao načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Samer el Šek.

U okviru mehanizma saradnje, Srbija je u prethodnih pet godina odobrila 24,4 miliona evra donatorskih sredstava, namijenjenih realizaciji kapitalnih projekata u opštinama i gradovima u Srpskoj, ali i lokalnim zajednicama u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom.

TESTNA REKLAMA

Pored prisutnih zvaničnika Ministarstva finansija i lokalnih zajednica, zadovoljstvo uspješnom saradnjom Srbije i Srpske izrazio je i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

–          Srbija od 2014. godine ulaže značajna sredstva za realizaciju projekata u Republici Srpskoj. Verujem da će i ova sredstva biti utrošena na dobrobit građana, a sve ovo pokazuje koliko je Srbija privržena Srpskoj – naglasio je Nikolić.

Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...