Bijeljinci najviše čitaju bestselere

Datum:

Share post:

Nakon što je 2017. bila rekordna godina po broju upisanih članova, bijeljinska biblioteka  uložila je sav napor da takav  trend nastavi i dalje.

A dobar glas njeguje se kvalitetnim knjiškim fondom koji će pratiti  najnovije aktuelnosti na književnoj sceni i biti dostupan u svakom trenutku čitaocima.

I dok se na odjeljenju za odrasle  traže novi naslovi koji su u jeku popularnosti i neizostavni klasici, na dječijem odjeljenju najveće interesovanje vlada za školsku lektiru.Međutim, najmlađi ljubitelji knjiga i te kako znaju šta je dobro štivo i posjeduju svoje kriterijume.

Osim toga što je bijeljinska biblioteka sačuvala epitet hrama kulture u kojem se prvenstveno njeguje pisana riječ, u ovoj ustanovi ima prostora i za druge aktivnosti iz oblasti kulture koje obuhvataju afinitete od najmlađih do najstarijih članova. Jer u Biblioteci Filip Višnjić postoji kutak za studente – čitaonica, kutak za penzionere – u kojem oni prelistavaju štampu,  mnogobrojne promocije knjiga i tematske  tribine , ali nisu zapostavljeni ni oni najmlađi.

TESTNA REKLAMA

Ovakav vid interakcije sa mališanima  naročito je poželjan u današnje vrijeme koje  je definisano kao era digitalizacije koja ne ostavlja mnogo prostora za druženje sa knjigom, za koje tvrde da je ljekovito i najbolje iskorišteno slobodno  vrijeme..

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...