Nakon dva nepotpuna kola možda ne treba izvlačiti zaključke, ali moramo reći da je Zvijezda 09, za sada, jedno veliko razočarenje…

Dva kola devet primljenih golova, tri postignuta, uz podatak da im je golman najbolji fudbaler, mora da zabrine i klupsko rukovodstvo, igrače, navijače (malobrojne).

Tačno je da se dugo nije znalo da li će Zvijezda 09 igrati Premijer ligu. Čekale su se odluke oko licence za Krupu. Tu se sigurno izgubilo neko dragocjeno vrijeme, kasno se krenulo sa dovođenjem igrača. Ono što je sigurno neshvatljivo, pa i neprihvatljivo, je podatak da je Zvijezda 09 dovela pa praktično sve nove igrače, piše sportdc.net.

Od ekipe koja je osvojila drugu poziciju u Republici Srpskoj ostalo je tek nekoliko fudbalera.

Stručni štab nov, fudbaleri novi, rukovodstvo kluba takođe novajlije i što je jako važno treba reći da je prelazni rok urađen katastrofalno.

Da li je bilo pametno odreći se više od 20 fudbalera. Naravno da nije.

Promijenjena je kompletna ekipa, nema hemije u timu, atmosfera kakva može biti kad se skupi tim s koca i konopca. Igrači koji su stigli uglavnom su igrali neke niže lige, tek po neki u jačem klubu i prvom stepenu takmičenja.

Pokazuje to da ljudi u Zvijezdi 09 nisu imali i nemaju pojma kakva je bh Premijer liga. Jeste ona miljama iza Evrope, ali ipak nije toliko loša koliko su pomislili u Zvijezdi 09.

Postavlja se pitanje ko im je i kako radio prelazni rok. Klub sada vodi Luka Jović i njegova ekipa. Boris Stanišić je tu da pomogne logistički, smještaj, teren, ostalo je na Joviću i Jovićima…

Luka naravno nema vremena da se bavi klubom, mora svojom karijerom, koja nakon prelaska u Real nikako da krene naprijed.

Konstantno je u rikvercu, pa bi ’’njegov tim’’ morao da brzo reaguje.

A reagovali su tako da su Toniju Karačiću, čovjeku koji zna kakva je Premijer liga uručili otkaz i izgubili su tako poveznici sa bh fudbalskom elitom. Došli su sada u ćorsokak.

Ipak, ima još vremena da se ova nejaka Zvijezda 09, počne čupati iz ponora. Prvo se mora uraditi dodatna selekcija, dovesti adekvatna pojačanja. Kad ste već kupovali, kupite sada i nešto da valja, igračima koji imaju iza sebe zavidnu karijeru. Sigurno je da takvih ima još na tržištu, nekima iz sadašnjeg tima treba otvoriti izlazna vrata, a i stručni štab da se zapita koliko je do njega?

Pred meč sa Igmanom slušali smo Mihajla Jurasovića koji je imao nekih zamjerki na izvještavanje novinara.

Naravno da nisu bila povoljna, nakon petarde u Mostaru, a neće biti ni nakon jučerašnja četiri komada od Igmana, tima koji je prošle sezone jedva ostao u bh eliti!

Jurasović je tada rekao da ova ekipa može bolje, kvalitetnije, da znaju gdje su griješili…Pokazali su da mogu bolje. Primili su jedan manje, a dali tri…

Popravili se jesu, ali je to nedovoljno bilo za barem jednog boda!

S toga Jurasović mora da zasuče rukave, nađe čarobnu formulu i od ove gubitničke ekipe napravi pobjedničku. Mi mu to želimo, a da li i može?

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име