BIJELJINA: ''Ženski lobi'' i Gradska uprava za rodnu ravnopravnost

Datum:

Share post:

Gradska uprava će pokrenuti aktivnosti na formiranju Radne grupe za izradu Lokalnog džender akcionog plana dogovoreno je na sastanku „Ženskog lobija“ i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, održanom u Fondaciji „Lara“.

Članica „Ženskog lobija“ i predsjednica Fondacije „Lara“ Radmila Žigić istakla je značaj pitanja rodne ravnopravnosti u okviru evropskih integracija, napominjući da je neophodan sistemski pristup ovom pitanju.

– Bile smo uvjerene da će Gradonačelnik prepoznati značaj izdrade Lokalnog džender plana i podržati formiranje Radne grupe za izradu Plana, jer sve što je na predhodnim sastancima Gradonačelnika sa „Ženskim lobijem“ dogovoreno – ispunjeno je. Inicijativa da Gradska uprava podrži nabavku ginekološkog stola za žene s invaliditetom je realizovana, kao i incijativa da 8. marta budu dodijeljena priznanja uspješnim ženama u Gradu Bijeljina, kako bi one bile dodatno promovisane i bile inspiracija za ostale žene i Grad u cjelini – naglasila je Žigićeva.

Ona je ocijenila da je saradnja „Lare“ i Gradske uprave bitna za cjelokupnu zajednicu, jer je napedak svake sredine u tijesnoj vezi sa  položajem žena u društvu.
– Prvo dijete rođeno u Sigurnoj kući, još jednom našem zajedničkom projektu, drugi je razred osnovne škole – podsjetila je Žigićeva.

TESTNA REKLAMA

Gradonačelnik Mićić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa članicama „Ženskog lobija“ i istakao da su ovakvi susreti i otvorena razmjena mišljenja sa građankama i građanima Grada Bijeljina važni za uspješno funkcionisanje i razvoj lokalne zajednice.

– Gradska uprava je u saradnji sa „Larom“ i „Ženskim lobijem“ realizovala niz kvalitetnih projekta, zbog toga ćemo podržati i izradu Lokalnog džender akcionog plana. Projekti manjeg obima predstavljaju trenig za velike stvari koje možemo ostvariti ukoliko nam se otvore pretpristupni i pristupni fondovi EU – zaključio je Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...