BIJELJINA: ZA FALSIFIKOVANJE ISPRAVE S CILJEM VRŠENJA IZBORNE PREVARE KAZNA – 1000 KM?

Datum:

Share post:

OJT Bijeljina je optužilo Anu Došić za krivično djelo falsifikovanja isprave, pod sumnjom da je u prijavi političkog subjekta „Lijevo krilo“ za Skupštinu grada Zvornika ispunila podatke za četiri umrla lica.

Osim dobojskog i Okružno javno tužilaštvo Bijeljina nastavlja da se bavi optužnica protiv lica koja su učestvovala u izbornim mahinacijama na posljednjim lokalnim izborima, održanim 15. novembra 2020. godine.

U prvoj polovini ove godine, OJT Bijeljina podiglo je ukupno pet optužnica za krivična djela izbornih prevara, a u drugoj polovini oktobra još dvije. Dok se dobojski tužioci bave izbornim prevarama na dan izbora i usmjereni su na mahinacije članova biračkih odbora, u fokusu djelovanja tužioca OJT Bijeljina su lica koja su falsifikovala podatke za prijavu političkih subjekata za učešće na izborima.

U prethodnih pet optužnica bijeljinskog tužilaštva obuhvaćeni su Obradović Sanja, koja je falsifikovala podatke za prijavu političkog subjekta „Novo doba“ za Skupštinu opštine Zvornik, za Skupštinu opštine Ugljevik protiv Tanacković Svjetlana za prijavu HSP „Ante Starčević“, Popović Save  za „HDZ 1990“ i Aleksandar Radovanović za falsifikovanje u vlastitoj prijavi za nezavisnog kandidata. Siniša Ignjatović je osumnjičen za falsifikovanje isprava za prijavu nezavisnog kandidata za Skupštinu grada Bijeljina Darije Aleksić.

U jednoj od posljednjih optužnica osumnjičen je Ilija Radić, da je prilikom prikupljanja potpisa podrške za prijavu političke stranke „Demokratski centar Republike Srpske“ za Lokalne izbore 2020. godine za Skupštinu grada Bijeljina popunio obrazac sa podacima umrlog lica, zbog čega je takođe osumnjičen za krivično djelo falsifikovanja isprave.

U drugom slučaju OJT Bijeljina je optužilo Anu Došić za isto krivično djelo, a pod sumnjom da je u prijavi političkog subjekta „Lijevo krilo“ za Skupštinu grada Zvornika ispunila podatke za čak četiri umrla lica, i uz svoje generalije obrazac za prijavu predala Centralnoj izbornoj komisiji. Za Došić je uz optužnicu OJT Bijeljina predalo zahtjev za izdavanje kaznenog naloga za novčanu kaznu u iznosu od 1.000,00 KM.

Optužnicu u predmetu protiv Ilije Radića potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Bijeljini, a protiv Ane Došić sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Zvorniku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: antikorupcija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MAGAZIN: Kako da znate da su dve mace ostvarile jaku vezu

Povezane mačke definišu se kao par mačaka koje su uspostavile blizak odnos jedna sa drugom. Neke povezane mačke...

Ni Japan više neće da trpi Apple-ov monopol

Nakon što je Evropska komisija primorala Apple da otvori iOS za eksterne prodavnice aplikacija u EU, izgleda da...

AGRO SAVJET: Vrijeme je da posadite jagode u saksije

Ljubitelji jagoda koji nemaju bašte ili dvorišta, mogu jagode za svoje potrebe da gaje i u saksijama kao...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...