BIJELJINA: ZA FALSIFIKOVANJE ISPRAVE S CILJEM VRŠENJA IZBORNE PREVARE KAZNA – 1000 KM?

Datum:

Share post:

OJT Bijeljina je optužilo Anu Došić za krivično djelo falsifikovanja isprave, pod sumnjom da je u prijavi političkog subjekta „Lijevo krilo“ za Skupštinu grada Zvornika ispunila podatke za četiri umrla lica.

Osim dobojskog i Okružno javno tužilaštvo Bijeljina nastavlja da se bavi optužnica protiv lica koja su učestvovala u izbornim mahinacijama na posljednjim lokalnim izborima, održanim 15. novembra 2020. godine.

U prvoj polovini ove godine, OJT Bijeljina podiglo je ukupno pet optužnica za krivična djela izbornih prevara, a u drugoj polovini oktobra još dvije. Dok se dobojski tužioci bave izbornim prevarama na dan izbora i usmjereni su na mahinacije članova biračkih odbora, u fokusu djelovanja tužioca OJT Bijeljina su lica koja su falsifikovala podatke za prijavu političkih subjekata za učešće na izborima.

U prethodnih pet optužnica bijeljinskog tužilaštva obuhvaćeni su Obradović Sanja, koja je falsifikovala podatke za prijavu političkog subjekta „Novo doba“ za Skupštinu opštine Zvornik, za Skupštinu opštine Ugljevik protiv Tanacković Svjetlana za prijavu HSP „Ante Starčević“, Popović Save  za „HDZ 1990“ i Aleksandar Radovanović za falsifikovanje u vlastitoj prijavi za nezavisnog kandidata. Siniša Ignjatović je osumnjičen za falsifikovanje isprava za prijavu nezavisnog kandidata za Skupštinu grada Bijeljina Darije Aleksić.

U jednoj od posljednjih optužnica osumnjičen je Ilija Radić, da je prilikom prikupljanja potpisa podrške za prijavu političke stranke „Demokratski centar Republike Srpske“ za Lokalne izbore 2020. godine za Skupštinu grada Bijeljina popunio obrazac sa podacima umrlog lica, zbog čega je takođe osumnjičen za krivično djelo falsifikovanja isprave.

TESTNA REKLAMA

U drugom slučaju OJT Bijeljina je optužilo Anu Došić za isto krivično djelo, a pod sumnjom da je u prijavi političkog subjekta „Lijevo krilo“ za Skupštinu grada Zvornika ispunila podatke za čak četiri umrla lica, i uz svoje generalije obrazac za prijavu predala Centralnoj izbornoj komisiji. Za Došić je uz optužnicu OJT Bijeljina predalo zahtjev za izdavanje kaznenog naloga za novčanu kaznu u iznosu od 1.000,00 KM.

Optužnicu u predmetu protiv Ilije Radića potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Bijeljini, a protiv Ane Došić sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Zvorniku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: antikorupcija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradsko pozorište ‘’Semberija i ‘’stojeće ovacije’’ novosadske publike za “Hasanaginicu”

Predstava Gradskog pozorišta “Semberija” Bijeljina i Narodnog pozorišta Republike Srpske „Hasanaginica“, nastala prema dramskom komadu Ljubomira Simovića, a...

Stevandić o formiranju vlasti na nivou BiH: „Vlast se ne pravi sa opozicijom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da bi formiranje vlasti na nivou BiH sa...

Gradonačelnik Bijeljine ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas (čevrtak, 08. decembar 2022.) ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića te se...

Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija

Poslije će biti kasno za kukanje: Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija Prije tri godine opozicija...