BIJELJINA: XX sajam “Interagro“ okupio preko 200 izlagača i veliki broj posjetilaca (foto, video)

Datum:

Share post:

Jubilarni 20. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije pod nazivom “INTERAGRO 2022”  otvoren je  20. septembra, u 11 časova u kompleksu Agrotržnog centra.

Sajam je svečano otvorila Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a pored nje svečanom otvaranju su prisustovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Sjeverne Makedonije g-din Ljupče Nikolovski, predsjednik Privredne komore Vojvodine g-din Boško Vučurević, predstavnici Privredne komore Republike Srpske, predsjednik Pokrajinske vlade g-din Igor Mirović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije g-din Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske g- din Boris Pašalić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH g-din Staša Košarac, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske g-din Nedeljko Ćorić, ministar prometa i komunikacije BiH g-din Vojin Mitrović, ministar trgovine i turizma Vjekoslav Petričević, gradonačelnik Grada Bijeljina g-din Ljubiša Petrović I drugi.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Sjeverna Makedonija, a pokrovitelji sajma su: Predsjednik Republike Srpske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Grad Bijeljina. Partneri sajma su Privredna komora Vojvodine, Privredna komora Republike Srpske I Ministarstvo trgovine I turizma Republike Srpske. Generalni sponzor sajma je Sinpex B doo Bijeljina.

Već prvog dana sajma ispunjena su očekivanja organizatora sajma u pogledu posjete, a bitno je istaći da je ove godine rekordan broj izlagača kako u unutrašnjem, tako i u vanjskom izložbenom dijelu sajma. U skladu sa tim s pravom se može reći da ovaj sajam predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija ovog karaktera u Bosni i Hercegovini. Pored obilaska izlagačkog dijela prostora, posjetioci su imali prilike da slušaju brojna predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti agrara.

Ono što treba istaći jeste da je ulazak na ovogodišnji sajam besplatan, s tim što svaki posjetilac će dobiti ulaznicu čime se kandiduje za glavnu nagradu ovogodišnjeg sajma traktorsku prikolicu generalnog sponzora Sinpeks B doo.

Velika posjećenost sajmu nastavljena je  drugog dana. Zadovoljstvo velikoj posjećenosti  posebno je izražena ne samo kod nas organizatora, nego i kod svih izlagača u unutrašnjem i vanjskom dijelu izložbenog prostora. U terminu od 12 do 17 časova u drugoj Sajamskoj hali održan je niz okruglih stolova i predavanja na teme iz oblasti agrara.Drugog dana sajma izvršena je i dodjela nagrada najuspješnijim uzgajivačima stoke na Izložbi stoke „Interagro 2022“. Takođe, komisija za dodjelu nagrada i priznanja najuspješnijim izlagačima izvršila je obilazak i ocjenu svih štandova , a dodjela nagrada je predviđena za treći dan sajma u terminu od 13 časova.

Bitno je napomenuti da je za posjetioce sajma predviđen bogat nagradni fond, i to: prva nagrada traktorska prikolica marke Fermak model Triler, druga nagrada traktorski plug sa deflektorima i nazubljenim crtalom, treća nagrada lovački karabin marke „Zastava M70 Kal. 8×57“ i četvrta nagrada lovačka sačmara marke „Crvena zastava M80 Kal. 12/70“

Treći dan, koji je ujedno i poslednji dan jubilarnog 20. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“ iskorišten je za neformalno druženje sa izlagačima i posjetiocima sajma, sumiranje utisaka i sklapanje novih poslovnih aranžmana između izlagača, kao i izlagača i privrednih subjekata iz oblasti agrara. Takođe, trećeg dana dodjeljene su  nagrade najuspješnijim izlagačima, kao i posjetiocima/učesnicima nagradne igre.

Nagrađeni izlagači na 20. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“

  1. Za sveukupan sajamski nastup, nagrađena je Zemlja partner sajma Republika Sjeverna Makedonija.
  2. Za najposjećeniji štand, nagrađeni su Opština Modriča i Grad Zvornik.
  3. Za najraznovrsniji asortiman stočne hrane i premiksa, nagrađen je „Patent Co“ Laktaši.
  4. Za najuspješnijeg izlagača u oblasti prehrambene industrije, nagrađena je P.I. „Sava Semberija“ Bijeljina.
  5. Za najraznovrsniji asortiman u mesnoj industriji, nagrađen je „Obrt tim“ Visoko.
  6. Za najuspješnijeg izlagača u oblasti poljoprivredne mehanizacije, nagrađeni su „Interkomerc“ iz Šamca, „Agrocoop“ iz Aleksandrovca, „Sinpex B“ iz Bijeljine i „Petrix Company“ iz Patkovače.
  7. Za najljepše uređen štand, nagrađena je Hortikultura „Novaković“ Trnjaci.
  8. Za najuspješnijeg izlagača u oblasti sjemenske proizvodnje, nagrađen je Institut za povrtarstvo Smederevska Palanka.
  9. Za najuspješnijeg izlagača u prezentaciji zdrave hrane, nagrađen je „Špajz“ Bijeljina.
  10. Za najorginalniji štand u oblasti lova, nagrađen je „TRB ADVENTURE“ Bijeljina.
  11. Za najorginalniji štand u oblasti ribolova, nagrađen je „Ribosport“ Bijeljina.
  12. Za uspješnu sajamsku saradnju, nagrađena je Privredna komora Vojvodine.
  13. Za najuspješnijeg izlagača u oblasti proizvodnje vina, nagrađen je GD „Tikveš“ Kavadarci

Za posjetioce obezbjeđen je nagradni fond, i to:

  1. Traktorska prikolica marke Fermak 4 tone, model triler
  2. Traktorski plug 755.20 sa deflektorima i nazubljenim crtalom
  3. Lovački karabin marke „Zastava M70 Kal. 8×57“
  4. Lovačka sačmara marke „ Crvena zastava M80 Kal.12/70“

Prvu nagradu, traktorsku prikolicu marke Fermak 4 tone, model triler osvojio je Lazo Marjanović iz Šamca.

Drugu nagradu, traktorski plug 755.20 sa deflektorima i nazubljenim crtalom osvojio je Aco Kojić iz Patkovače.

Treću nagradu, lovački karabin marke „Zastava M70 Kal. 8×57“ osvojio je Mladen Radić iz Trnjaka.

Četvrtu nagradu, lovačku sačmaru marke „ Crvena zastava M80 Kal.12/70“ osvojio je Marko Radičić iz Bijeljine.

U ime A.D.“Grad“ Bijeljina prvu nagradu traktorsku prikolicu marke Fermak 4  Generalnog sponzora sajma Sinpex B doo prvonagrađenog dobitniku uručili su v.d. izvršni direktor ekonomsko pravnog sektora Boban Jovičević i v.d. izvršni direktor sektora tehničkih i sajamskih poslova Milan Ljubojević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / a.d. “Grad”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mirić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...