BIJELJINA: VRAĆEN PRODUŽENI BORAVAK U VRTIĆU ČIKA JOVA ZMAJ -BORAVAK TREĆEG DJETETA BESPLATAN

Datum:

Share post:

VRAĆEN PRODUŽENI BORAVAK I UVEDENA NOVA POVOLJNOST U VRTIĆU „ČIKA JOVA ZMAJ“- BORAVAK TREĆEG DETETA BESPLATAN!

Danas smo potpisali saglasnost na Odluku o organizovanju produženog boravka djece u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“, donijetu od strane Upravnog odbora.
Primjenom ove odluke biće omogućen produženi boravak u okviru vrtića „Čika Jova Zmaj“ za učenike prve trijade osnovne škole, što će biti velika olakšica roditeljima djece mlađeg školskog uzrasta, pogotovo onima koji su zaposleni.

Pored toga potpisao sam i saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o načinu i postupku prijema djece u ovaj vrtić, a jedna od novih bitnih pogodnosti je da ako u vrtiću boravi dijete predškolskog uzrasta, koje potiče iz porodice iz koje su dvoje starije djece već boravili u ovoj ustanovi u okviru cjelodnevnog boravka, minimalno 12 mjeseci, ono ima pravo na besplatan boravak u vrtiću!

Predškolsko vaspitanje i obrazovanje je početni i, možda najvažniji, korak u obrazovanju djeteta i cilj nam je da što više naših najmlađih sugrađana pohađa vrtić, ali i da roditeljima pomognemo da vrtićke i prve godine osnovne škole njihove djece proteknu sa što manje briga.

TESTNA REKLAMA

Moram naglasiti zbog pitanja na ovu temu da Gradska uprava i ja kao Gradonačelnik ne određujemo pravila i uslove dobijanja mjesta u vrtiću za dijete i da ne možemo uticati na izbor i izmjenu pravila.
Svesni toga da je potreba za dodatnim mjestima u vrtićima velika, Grad Bijeljina će finansirati proširenje i adaptaciju novih prostorija vrtića “Čika Jova Zmaj” što će omogućiti upis većeg broja mališana. Očekivani rok završetka radova na proširenju vrtića “Čika Jova Zmaj” je do kraja godine.
Još jednom zahvaljujem našoj Eparhiji i našem Preosveštenom vladiki Fotiju jer nam je Eparhija ustupila svoje prostorije.

Idemo dalje, za našu djecu, za našu Bijeljinu!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USORAC: Mljekari u Srpskoj nezdovoljni visinom podsticaja

Proizvođači mlijeka u Republici Srpskoj nisu zadovoljni novim nacrtom Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za...

FS RS: ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA REORGANIZACIJU OMLADINSKIH TAKMIČENJA

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas je održana sjednica Komisije za reorganizaciju omladinskih takmičenja na kojoj se...

“Gradio srpsku državu” Održana Svetosavska akademija u Ugljeviku

Eparhija zvorničko-tuzlanska i Crkvena opština Ugljevik uz podršku opštine Ugljevik organizovali su večeras Svetosavsku akademiju u ovoj podmajevičkoj...

Poskupljenjima goriva nema kraja

Cijene goriva na benzinskim pumpama u Srpskoj, nakon jednog perioda mirovanja, nažalost ponovo će biti korigovane na više...