BIJELJINA: VRAĆEN PRODUŽENI BORAVAK U VRTIĆU ČIKA JOVA ZMAJ -BORAVAK TREĆEG DJETETA BESPLATAN

Datum:

Share post:

VRAĆEN PRODUŽENI BORAVAK I UVEDENA NOVA POVOLJNOST U VRTIĆU „ČIKA JOVA ZMAJ“- BORAVAK TREĆEG DETETA BESPLATAN!

Danas smo potpisali saglasnost na Odluku o organizovanju produženog boravka djece u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“, donijetu od strane Upravnog odbora.
Primjenom ove odluke biće omogućen produženi boravak u okviru vrtića „Čika Jova Zmaj“ za učenike prve trijade osnovne škole, što će biti velika olakšica roditeljima djece mlađeg školskog uzrasta, pogotovo onima koji su zaposleni.

Pored toga potpisao sam i saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o načinu i postupku prijema djece u ovaj vrtić, a jedna od novih bitnih pogodnosti je da ako u vrtiću boravi dijete predškolskog uzrasta, koje potiče iz porodice iz koje su dvoje starije djece već boravili u ovoj ustanovi u okviru cjelodnevnog boravka, minimalno 12 mjeseci, ono ima pravo na besplatan boravak u vrtiću!

Predškolsko vaspitanje i obrazovanje je početni i, možda najvažniji, korak u obrazovanju djeteta i cilj nam je da što više naših najmlađih sugrađana pohađa vrtić, ali i da roditeljima pomognemo da vrtićke i prve godine osnovne škole njihove djece proteknu sa što manje briga.

TESTNA REKLAMA

Moram naglasiti zbog pitanja na ovu temu da Gradska uprava i ja kao Gradonačelnik ne određujemo pravila i uslove dobijanja mjesta u vrtiću za dijete i da ne možemo uticati na izbor i izmjenu pravila.
Svesni toga da je potreba za dodatnim mjestima u vrtićima velika, Grad Bijeljina će finansirati proširenje i adaptaciju novih prostorija vrtića “Čika Jova Zmaj” što će omogućiti upis većeg broja mališana. Očekivani rok završetka radova na proširenju vrtića “Čika Jova Zmaj” je do kraja godine.
Još jednom zahvaljujem našoj Eparhiji i našem Preosveštenom vladiki Fotiju jer nam je Eparhija ustupila svoje prostorije.

Idemo dalje, za našu djecu, za našu Bijeljinu!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...