BIJELJINA: Više od hiljadu upisa u Matičnu knjigu rođenih

Datum:

Share post:

Da broj rođenih iz godine u godinu ili stagnira ili se neznatno pomjera pokazuju i podaci iz Odsjeka za matične poslove grada Bijeljina.

U Matičnu knjigu rođenih u Bijeljini  u prvih devet mjeseci ove godine bilo je 1.008 upisa, a od tog broja upisa jedan broj su prepisi iz inostranstva, rečeno je portalu Dešavanja u Bijeljini u Odsjeku za matične poslove grada Bijeljina.

„Kada kažemo prepisi, to znači da su te bebe rođene u inostranstvu ali su po prebivalištu jednog ili oba roditelja upisani u Matičnu knjigu rođenih, koja se vodi za matično područje Bijeljina, da bi se mogao regulisati pasoš za novorođenu djecu u inostranstvu“, objašnjavaju iz Odsjeka.

Prema njihovim podacima, broj novorođenih u prvih devet mjeseci ove godine otprilike je isti kao i broj beba rođenih u istom periodu prošle godine.

TESTNA REKLAMA

Kada je riječ o polu, prednjače dječaci u odnosu na djevojčice, a imena za koje se roditelji najčešće odlučuju su standardna, kažu u Odsjeku za matične poslove.

Što se tiče imena, kada je riječ o djevojčicama to su Dunja, Milica i Marija, dok  su kod dječaka najčešća imena Pavle i Miloš.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...