BIJELJINA: Više kladionica nego pekara!

Datum:

Share post:

Među četiri velika ljudska poroka, vjerovatno ne bez razloga, svrstavaju se alkoholizam, droga, kocka i vlast. Što se kocke tiče, pojedini dijelovi Bijeljine, pogotovo noću, sijaju kao Las Vegas.  Imajući u vidu opšte stanje nezaposlenosti i besparice, teško je shvatiti šta je to sve dovelo do takvog trenda otvaranja kladionica i popularizacije igara na sreću u gradu i regiji u kojoj su sve donedavno čak i prosječne plate bile značajno niže od entitetskog i državnog prosjeka.

Uglavnom, kladionice se mogu vidjeti gotovo na svakom koraku. Oni koji ih posjećuju tvrde da im one služe za razbibrigu i  dokolicu. Malo ko će javno priznati da u kladionici traži ili da očekuje dobitničku sreću. Veliki broj kladionica otvoren je u blizini školskih objekata, a kuriozitet je ova zgrada u centru grada u kojoj se nalaze čak četiri kladionice. Prilikom završetka izgradnje  svake nove stambeno – poslovne zgrade, kao po pravilu, otvara se i nova kladionica.

Svi oni koji iz drugih gradova dođu u Bijeljinu mogli bi lako pomisliti da je u pitanju regija u kojoj se nalaze naftne bušotine i rudnici zlata, a ne da je u pitanju žitnica u kojoj se svake godine proliju hektolitri težačkog znoja da bi se proizvelo dovoljno žitarica i povrća I povrća za vlastite potrebe I za tržište.

​U martu ove godine, po hitnom postupku,  Narodna skupština RS usvojila je Zakon o igrama na sreću čiji je cilj, kako je obrazloženo, unapređenje sistema igara na sreću, te posebno unapređenje nadzora u ovoj oblasti i razvijanje obima poslovanja u igrama na sreću, a samim tim i povećanje budžetskih prihoda u ovoj godini.

TESTNA REKLAMA

Prema dostupnim podacima iz 2017. godine, u RS je bilo  oko 867 poslovnica sportskih kladionica, od čega u Banjaluci 223, u Bijeljini 58, u Doboju 29. Ukupno 14 pravnih lica imalo je  licencu za priređivanje kladioničkih igara. Prema najnovijim podacima, u ovom entitetu ima čak oko 1.200 kladionica. Za klađenje se, izgleda, uvijek nađe neka para u džepu. 

Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...