Veterinarska ambulanta „Vet zdravlje“ Patkovača poziva sve farmere koji se bave uzgojem svinja sa područja Patkovače, Pučila, Ljeskovca, Golog brda i Kojčinovca, da dođu i preuzmu dezinficijens.

„S obzirom da je na snazi povećanje biosigurnostnih mjera, pozivamo sve farmere zbog afričke kuge svinja sa ovih graničnih područja, pošto smo dobili dezinficije, da što prije dođu i preuzmu ih, s obzirom da je to jedna sigurnosna mjera. Jedna po jedna mjera i doći će do zaštite. Dezinfekciono sredstvo je na bazi hlora i koristi se kao dezbarijera – vodena, ili spužva koja se natapa. Pozivamo ljude da dođu, da preuzmu i da im se ispriča kako se koristi“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Slaviša Cacanović, doktor veterinarske medicine.

Kako kaže, neće samo dobiti dezinficije, nego i savjete, odnosno da im se približi važnost korištenja jedne obuće koja će stalno biti potopljena u dezinficije, s obzirom da se obućom zaraza najčešće prenosi.

„U principu, dobro je da je podijeljeno u područjima gdje nema trenutno zaraze, jer se svaka zaraza suzbija iz nezaraženog područja ka zaraženom. Kod nas je fokus stavljen na zaraženo područje i sve se, nažalost, zbiva u zaraženom području. Nikad se bolest ne suzbija iz zaraženog u nezaraženo područje, tako se potencijalno širi. Važno je suzbiti je, odnosno spriječiti da ne dođe tamo gdje nije prisutna. Ovo je mali korak, ali korak po korak i uspjećemo je suzbiti. Nakon ogova, ljudima treba reći da izgrade zaštitne ograde, jer psi lutalice mogu da prenose zarazu, pacovi… da idemo dio po dio. Nadam se da će sve veterinarske ambulante dobiti dezinficije koje će davati ljudima, kako bismo dobili novi kontigent koji ćemo dalje proslijediti“, zaključio je Cacanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име