BIJELJINA: Uspješno organizovan VII Internacionalni festival muzike „Primavera“ (foto)

Datum:

Share post:

VII Internacionalni festival muzike “Primavera” okupio je preko 550 takmičara iz 85 muzičkih škola i ustanova kulture iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Glavnu nagradu ove godine je osvojio mladi violinista Rastko Savović iz klase profesora Dragutina Mladenovića i pianino “Feurich” ide u Školu za muzičke talente u Ćupriji.

’’Hvala Gradu Bijeljina koja je ove godine bila pokrovitelj Festivala i sponzor glavne nagrade, a hvala i gospodinu Slavenu Ristiću koji je obezbijedio novčane nagrade za laureate Festivala”, rekao je organizator Primavere Siniša Pajić.

Pajić se zahvalio i Zvorničko-tuzlanskoj eparhiji, Skupštini Grada Bijeljina, Elektro Bijeljini, Rudnik i termoelekrana Ugljevik, Ivanu Laziću, Sport Visionu, Falkon, Elephant Solutions kao i Igoru Ostojiću na podršci u organizovanju.

Takođe zahvalnost je upućena i Piano Landu na ustupljenim visokokvalitetnim instrumentima kao i članovima žirija, sekretarima žirija i cijelom organizacionom timu zajedno sa mladim vodičima koji su se sa osmjehom potrudili da svi učesnici budu ugošćeni i zadovoljni.

’’Vidimo se 2024. godine u istom broju i sa još većim nagradama”, zaključio je Pajić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS pretežno sunčano

U prvom dijelu dana toplo i pretežno sunčano, na jugu i zapadu uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu...

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...