BIJELJINA: Uspješna godina Američkog kutka i uz smanjene aktivnosti

Datum:

Share post:

Američki kutak u Bijeljini je u protekloj 2020. godini imao ograničen broj aktivnosti. Sve aktivnosti, počevši od marta mjeseca su prebačene u online varijantu. Do početka pandemije korona virusom, u kutku su se organizovale već uobičajene aktivnosti kao što su „Mala škola filma“ u saradnji sa udruženjem PRONI, kao i druge njihove radionice. Zatim, radionice vezane za Fotošop program i informatiku koje su išle u organizaciji Američkog kutka, a predavanja su vodili stariji studenti bijeljinskih fakulteta za učenike srednjih škola.

„Iako je bio planiran veći broj aktivnosti kao što su izložbe i radionice sa našim starim i novim saradnicima i prijateljima, nažalost, sve je moralo biti otkazano. Od marta mjeseca sve aktivnosti su, uglavnom, prebačene u online svijet, a većinu radionica su organizovale naše kolege iz Američkog kutka iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke. One su bile dostupne putem fejsbuk stranice kutka. Bilo je i dosta učesnika iz Bijeljine u tim radionicama“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Dalibor Todorović.

Od radionica koje su uspjeli organizovati uz poštovanje epidemioloških mjera, Todorović izdvaja „Karavan mira“ u organizaciji Big Ben centra iz Tuzle, gdje je Bijeljina bila jedan od pet gradova u BiH gdje je taj program održan. Tom prilikom, u posjeti našem gradu su bili mladi iz svih krajeva države.

TESTNA REKLAMA

„Naš kutak je uzeo učešća i u obilježavanju Evropske sedmice urbane mobilnosti i, pored praćenja svih događaja, napravili smo radionicu za naše drugare iz Osnovne škole „Sveti Sava“ na temu urbane mobilnosti. Radionicu su držali učenici Saobraćajne sekcije Tehničke škole „Mihajlo Pupin“. Zajedno sa Narodnom bibliotekom „Filip Višnjić“, ispred zgrade biblioteke smo uz prigodan program obilježili i Evropski dan jezika. Iako za novogodišnje praznike nismo uspjeli da održimo program i druženje sa našim prijateljima iz osnovnih škola, kao što je to bio slučaj prošle godine, ovaj put smo, zajedno sa Bibliotekom, obradovali učenike novogodišnjim paketićima“, istakao je Todorović.

Trenutno je za sredinu januara u pripremi radionica na temu videografije za učenike srednje škole, a za februar pripremaju njihove online radionice. Todorović se nada da će ova godina svima biti bolja nego prošla i da će se moći konačno družiti u prostorijama kutka.

​Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...