Dana 04. jula 2023. NJegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije primio je u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj u Bijeljini g. Slavišu Vujanovića, direktora JU Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini.

U zgradi, koja se nalazi u porti Saborne crkve u Bijeljini od septembra će početi sa radom novo odjeljenje vrtića „Čika Jova Zmaj“. Episkop Fotije kumovao je imenu novog objekta vrtića, čiji naziv će biti „Đurđevak“. Planirano je da se osvećenje i otvaranja obavi 30. avgusta, pred početak nove školske godine.

Ovaj objekat Gradu je ustupila Eparhija zvorničko-tuzlanska, a raspolaže sa 943 metra kvadratna prostora, uz pripadajuća 1567 metra kvadratna okolnog zemljišta. Prostor je veoma funkcionalan i opremljen je u skladu sa standardima i normativima. U novom odjeljenju „Đurđevak“ boraviće oko 200 mališana od jasličkog do predškolskog uzrasta.

Direktor ove predškolske ustanove Slaviša Vujanović podsjeća da svega 35 odsto mališana predškolskog uzrasta pohađa vrtiće u javnom ili privatnom sektoru, a da je interesovanje roditelja ogromno. On naglašava da je samo u ovoj godini na listi čekanja 250 mališana čiji su roditelji izrazili potrebu i želju da upišu djecu u ovu ustanovu.

– U šest odjeljenja vrtića „Čika Jova Zmaj“ – „Mali princ“, „Mali čuperak, „Radost“ u gradu, „Sunce“ u Dvorovima, „Neven“ u Patkovači“ i „Pačija škola“ u Novoj Janji, boravi blizu 600 mališana. Skoro 200 mališana pohađa pripremni program za polazak u školu. Već niz godina ne možemo da prihvatimo svu djecu, a ovaj novi vrtić će nam omogućiti da bar djelimično ublažimo taj problem. Nastojaćemo da i dalje povećavamo predškoske kapacitete kako bismo svu djecu moglu obuhvatiti nekim vidom predškolskog vaspitanja – rekao je nedavno Vujanović za portal InfoBijeljina.

Krajem 2022. Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović su potpisali ugovor o desetogodišnjem zakupu objekta pored Saborne crkve u Bijeljini za potrebe Javne ustanove Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: eparhijazt.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име