BIJELJINA: Učenici Tehničke škole oslikavaju muralima enterijer škole

Datum:

Share post:

Grupa mladih kreativaca iz Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine uređuju enterijer ove škole oslikavajući prostorije muralima znamenitih ličnosti iz oblasti matematike, fizike i drugih naučnih oblasti koje izučavaju.

Direktor ove škole Milenko Maksimović rekao je da su učenici do sada na zidovima škole oslikali murale Mihajla Pupina, po kojem škola nosi ime, Nikole Tesle, Isaka NJutna, Mileve Ajnštajn, ali da oslikavaju i matematičke formule.

Do sada su, naveo je Maksimović, završili jedan hodnik, ali je cilj da cijelu školu urede na ovaj ili sličan način. Maksimović je istakao da je ideja za ovaj rad krenula od učenika stolarskog zanimanja, posebno Dimitrija Perića koji ima poseban dar za ovakvu umjetnost.

TESTNA REKLAMA

„Pridružili su mu se i učenici iz drugih odjeljenja koji su umjetničkog duha i sada zajedno rade na ljepšem izgledu škole“, rekao je Srni Maksimović.

On je naveo da je posebno interesantno da učenici stručnih zanimanja, poput elektrotehnike, informatike, pokazuju svoje talente i na ovaj način.

„Sami su se organizovali, za sada nemaju neku grupu ili sekciju, ali neprestano rade i puni su ideja koje nas u školi ostavljaju bez riječi“, rekao je Maksimović.

Prema njegovim riječima, učenici ove škole redovno učestvuju na manifestacijama poput „Višnjićevih dana“, bili su redovni do ove godine i na pozorišnom festivalu „Udahni kulturu“, te drugim događajima kulture u gradu.

On je podsjetio da se učenici ove škole mogu pohvaliti i značajnim rezultatima iz struke jer su se ove godine iz matematike plasirali na nivo BiH, a u oblasti programiranja osvojili su značajna mjesta na republičkim takmičenjima iz fizike i elektrotehnike, odnosno svih stručnih predmeta.

Maksimović je dodao da u okviru škole postoji i inovatorska sekcija, te da je nekoliko učenika ostvarilo zapažene rezultate na ovogodišnjem „Inosu mladih“, te da je rad Aleksandra Spasojevića proglašen za najbolji učenički rad.

Izvor: www.bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...