Bijeljina: U planu izgradnja tri "zelena ostrva" u gradu

Datum:

Share post:

Bijeljina će do kraja godine dobiti tri "zelena ostrva" za razvrstavanje otpada, rekao je Srni direktor gradskog preduzeća "Komunalac" Milenko Vićanović.

On kaže da "zelena ostrva" čine četiri natkrivena kontejnera namijenjena za prikupljanje reciklažnog otpada – papira, najlona, plastike i stakla.

Vićanović je naveo da bi "zelena ostrva" trebalo da budu izgrađena na lokacijama velikih parkinga iza gradskih nebodera i kod nekadašnje robne kuće u centru Bijeljine, a treća lokacija još nije određena.

"Primarno odvajanje ambalažnog otpada na području Bijeljine započeli smo prošle godine kada je prikupljeno 213 tona ovog otpada", rekao je Vićanović.

TESTNA REKLAMA

Na području grada prikupljeno je 140 tona stakla, 40 tona kartona i 30 tona papira, te tri tone najlona, limenki i plastike.

Vićanović kaže da je plan "Komunalca" da u ovoj godini udvostruči količine prikupljenog reciklažnog otpada na području Bijeljine.

On je naveo da preduzeće od prošle godine dijeli pravnim licima u gradu kutije, kante i kontejnere za primarnu selekciju ambalažnog otpada.

Ove kutije, kante i kontejnere "Komunalac" je dobio od Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

 

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...

VRIJEME DANAS sunčano i toplo

Ujutru pretežno vedro uz umerenu oblačnost i sveže, u severnim i južnim predelima lokalno mogući prolazni pljuskovi praćeni...