BIJELJINA: U jeku najavljenih poplava, potpisan milionski ugovor za regulaciju korita rijeke Janje (foto)

Datum:

Share post:

Ugovor o radovima na regulaciji korita rijeke Janje u vrijednosti 6.130.870 KM potpisan je danas u Bijeljini sa ciljem da njegovom realizacijom budu spriječene poplave u bijeljinskom naselju Janja.

Ugovor su u ustanovi “Vode Srpske” potpisali direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stefan Mitrović i predstavnici izvođača radova preduzeća “MG mind”.

Mitrović je rekao da se ovaj projekat finansira sredstvima Svjetske banke, ukupne vrijednosti 22 miliona KM, i on je sastavni dio izgradnje Drinskog nasipa. 

Prošle godine je obavljen tender za izvođenje radova na regulaciji korita rijeke Janje, međutim, napomenuo je Mitrović, građani Janje nisu podržali izgradnju trase Drinskog nasipa, njihove žalbe su proslijeđene u centralu Svjetske banke i na taj način je bilo spriječeno da krene izgradnja nasipa.

TESTNA REKLAMA

“Međutim, danas je Vlada Republike Srpske zajedno sa predstavnicima Svjetske banke i grada Bijeljina, te predstavnicima Janje odlučila da izradi radove na regulaciji rijeke Janje u dužini 1,8 kilometara nizvodno od ušća rijeke Janje u Drinu”, rekao je Mitrović novinarima nakon potpisivanja ugovora sa predstavnicima izvođača “MG mind”. 

Radovi će, kaže Mitović, biti završeni do kraja godine i time će biti spriječene poplave u centru Janje.

U okviru planiranih radova biće izgrađen i novi most na lokalnom putu na rijeci Janji koji se nalazi na toj dionici regulacije korita. 

Radove, čiji je rok izvođenja kraj ove godine, nadzire konzorcijum koji čine HKP Banjaluka, IGH Zagreb i IGH Mostar.

Izvor: noviglasinfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...