Bijeljina: U Gradskom groblju zadovoljni odzivom građana za izmirenje troškova održavanja grobnih mjesta

Datum:

Share post:

Javno komunalno preduzeće Gradsko groblje ove godine je na dan pravoslavnih Zadušnica na pojedinim grobnim mjestima ostavilo obavještenje o obavezi izmirenja troškova za njihovo održavanje, povrđeno nam je u ovom preduzeću.

U JKP Gradsko groblje Bijeljina navode da su se na ovaj korak odlučili jer u grobnoj evidenciji nema jednog broja imena lica na čije ime se vode obaveze plaćanja troškova za održavanje grobnih mjesta.

"Znajući da na Zadušnice na groblje izlaze svi koji imaju ukopane srodnike uključujući i one koji ne žive na prostoru Bijeljine, a koristeći praksu velikih gradova poput Beograda i Zagreba odlučili smo se na ovakav način obavještavanja. U prethodnom periodu smo putem pošte pokušali obavjestiti ova lica ali je u međuvremenu došlo do promjene adresa, što nam je otežalo mogućnost da stupimo u kontakt",  rekli su u ovom preduzeću.

Da je ovo dobra praksa pokazao je odziv značajnog broja lica koja do sada nisu plaćala te troškove.

TESTNA REKLAMA

"Odmah poslije Zadušnica u toj radnoj sedmici, javilo se oko 300 lica, spremnih da izvrše svoju obavezu i plate troškove održavanja", kažu u Gradskom groblju.

Iz uprave preduzeća takođe napominju da im nije bio cilj skrnavljenje grobova i nanošenje duševnog bola nego informisanje građana o njihovim obavezama po osnovu grobnih mjesta na gradskom groblju. 

Praksa u ovom preduzeću je da neuredne platiše koji su u evidenciji opomenu ili jednostavno podsjete na obavezu koju imaju putem pošte, ostavljajući rok za plaćanje kako bi se izbjeglo naplaćivanje sudskim putem i stvaranje nepotrebnih troškova.

Prema važećem cjenovniku Gradskog groblja godišnja naknada za održavanje groblja- jedno grobno mjesto je 10 KM bez  uračunatog PDV.

Izvor: infobijeljina.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...