BIJELJINA: U funkciji put prema Banjici i manastiru Tavna

Datum:

Share post:

Nakon višednevnih obilnih padavina koje su nedavno u MZ Banjica napravile velika oštećenja na saobraćajnoj infrastrukturi i drenažnim kanalima, hitnom intervencijom gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine šteta na lokalnom putu L- 10 je sanirana i uspostavljena je normalna putna komunikacija.

Veći dio drenažnih kanala kojima se voda sa okolnih padina sliva je pročišćen i ponovo je povećan protočni profil ovih kanala.

Teška oštećenja asfaltnog kolovoza nastala usled udara stijena odronjenih sa okolnih padina su sanirana, a nakon nasipanja drobljenog kamenog materijala izvršena je priprema za asfaltiranje navedene dionice puta, koje će u narednim danima biti završeno.

Pored otklanjanja štete na putnoj infrastrukturi koja je procijenjena na 21.000 konvertibilnih maraka, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je da će Grad pomoći i manastiru Tavna sa 10.000 KM, zbog štete koju je poplava uzrokovala na objektima i imanju ovog vjerskog objekta.

TESTNA REKLAMA

– Pokrenuli smo hitnu proceduru za sanaciju ovog puta jer je to naša obaveza prema ljudima koji žive ovde. Banjica je rubna mjesna zajednica, na granici sa opštinama Lopare i Zvornik, zato je izuzetno bitno da saobraćajna infrastruktura bude funkcionalna. Odlučili smo da pomognemo i manastiru Tavna jer je on jedan od simbola Semberije, a pored vjerskog značaja, manastirski kompleks je izuzetno važan i za turizam našeg kraja – istakao je gradonačelnik Mićić.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Zakon o zaštiti ćirilice i srpskog jezika stupa na snagu do kraja mjeseca

Ministar prosvjete i kulture Republike srpske Natalija Trivić očekuje da do kraja mjeseca na snagu stupe Zakon o...

Obilježeno 32 godine od osnivanja SDS u Kozarskoj Dubici

Na velikom narodnom zboru kod manastira Moštanice povodom pravoslavnog praznika Preobraženja Gospodnjeg, juče je proslavljeno 32. godine od...

BLAŽEVIĆ, ZVIJEZDA 09: Ne odustajemo od našeg cilja (foto)

Emanullah Blažević osvrnuo se na poraz protiv ekipe Krupe i najavio sutrašnji meč protiv ekipe Laktaša.  „U prvom derbiju...

NTV Arena Bijeljina obilježila 23 godine postojanja (foto)

Nezavisna televizija Arena danas je obilježila 23 godine postojanja, predanog rada i pravovremenog informisanja građana Semberije i Bijeljine....