Sedmu godinu zaredom na fudbalskom terenu OŠ “Sveti Sava“ u Bijeljini održaće se BUM ljetna liga u malom fudbalu u organizaciji bijeljinskog udruženja mladih.

“Sa zadovoljstvom obavjštavamo ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu da je sve spremno za početak već sada čuvene BUM ljetne lige u malom fudbalu. Kao i prethodnih godina, očekuju nas vrhunske utakmice, čarolije lokalnih i regionalnih umjetnika sa loptom i naravno nezaboravna atmosfera kakvu samo bijeljinska publika zna da napravi na našem turniru. Turnir počinje u četvrtak i trajaće do nedjelje, kada je planirano finale. U sva četri dana turnira program će počinjati u 18:30 časova i trajati do ponoći” poručio je Dušan Milošević, član organizacionog odbora BUM ljetne lige.

“Kao i većina bijeljinskih dječaka koja je rano počela da trenira fudbal, odrastao sam na pričama o čuvenoj ljetnoj ligi u Bijeljini i sretnim vremenima kada je taj događaj bio centralna manifestacija u našem gradu. Stari treneri su mi pričali da je publika željna fudbalskih trikova dolazila iz okolnih gradova da na djelu vidi majstore poput Zeke Savića, Kene Suljića, Nikole Bale, Zejde Arnautovića, Boleta Tonkovića, Kizeta Ramadanovića i ostalih asova iz regiona koji su uzimali učešće. Sve te priče su mi djelovale pomalo nerealno jer sam odrastao u vremenu gdje je utakmice najvišeg ranga posjećivalo par stotina gledalaca, uz povremene, rezultatskim značajem obojene izuzetke. Posljednjih sedam godina dio sam grupe mladih ljudi koja svojim entuzijazmom i neizmjernom ljubavlju prema fudbalu pokušava ljetnu ligu otrgnuti od zaborava i u moru gradskih dešavanja staviti je tamo gdje joj je mjesto, na sam vrh. Da li smo u tome uspjeli, neka daju sud stari asovi koji pamte ligu iz onih vremena. Međutim, njihovi i osmjesi naših najmlađih sugrađana, kao i njihovo redovno prisustvo na turniru, motiv su nam da u godinama pred nama ne odustanemo”, zaključio je Milošević.

BUM ljetna liga ima i svoj društveno-odgovorni aspekt o čemu smo pričali sa predsjednikom udruženja, Darkom Šerfezijem: “Svih ovih godina kroz realizaciju turnira učinili smo mnogo i na planu unapređenja infrastrukture na sportskim terenima O.Š. Sveti Sava. U prvim godinama turnira presvukli smo asfaltnu podlogu na fudbalskom i košarkaškom terenu. Zamjenjene su table, obruči, postavljeni novi golovi i mreže. Zatim, urađene su zaštitne ograde na fudbalskom terenu, ofarbane tribine, rekonstruisana kompletna ograda prema kanalu, obnovljene linije na terenima. Sigurno da ćemo uz pomoć donatora koji pomažu realizaciju turnira i ove godine uraditi nešto na školskoj infrastrukturi. Kao što se može zaključiti, cilj nije isključivo  da priredimo dobar fudbalski turnir, nego i da unaprijedimo školsku infrastrukturu i edukujemo mališane o važnosti njenog čuvanja i održavanja kako bi i generacije koje dolaze poslije njih mogle da uživaju koristeći je”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име