Bijeljina: U 18 vrtića i klubova za djecu boravi oko 2.000 mališana

Datum:

Share post:

Na području grada Bijeljina predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem bave se tri vrtića i čak petnaest klubova za djecu. Primjetan je blagi porast obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i povećanje obuhvata djece koja prolaze kroz pripremni program pred polazak u školu, navedeno je u analizi stanja u ovoj oblasti, o čemu su ovih dana raspravljali i odbornici Skupštine grada. Iz godine u godinu povećava se i interesovanje roditelja za bilo koji vid uključivanja djece u vrtiće, ali se finansijske mogućnosti roditelja još uvijek javljaju kao limitirajući faktor.

Javna ustanova Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ jedina je ustanova predškolskog  vaspitanja i obrazovanja čiji je osnivač lokalna samouprava. Aktivnosti se realizuju u pet objekata, tri na  na području grada, u Dvorovima i Novom Naselju Janja. Redovnim programom obuhvaćeno je ukupno 765 mališana. U privatnom vrtiću „Dragan i Zoran“ boravi trenutno oko 310 mališana, dok u Štrumpfogradu boravi oko šezdesetak mališana.

Osim tri pomenute predškolske ustanove koje su registrovane kao vrtići, na području grada aktivno je petnaestak klubova za djecu koji pružaju usluge zbrinjavanja, čuvanja, a djelimično i vaspitanja i obrazovanja djece predškolskog uzrasta. Osnivači klubova za djecu su fizička lica, udruženja građana ili vjerske zajednice.

TESTNA REKLAMA

Tako Bijeljina trenutno ima klubove za djecu: “Nodi klub” sa pedesetak mališana, “Bubamaru” sa 35 djece, “Bajku” sa 45 mališana, Klub za djecu “Tea” sa 150 do 200 djece, “Ciciban” sa sedamdesetoro djece, “Petar Pan” sa stotinjak mališana, “Kolibri” sa sedamdesetoro djece, “Oraščići – Palčići” sa dvadesetoro djece, “Bambino”, takođe, sa dvadesetoro djece, “Čaroliju” sa 45 mališana, “Plavu lagunu” sa 35 djece, “Jelenka” sa dvadesetoro djece, “Vinu PU” sa tridesetoro mališana, “Veselu družinu” sa dvadesetoro djece i novi klub na Ledincima čija je registracija u proceduri. U ovih petnaestak klubova za djecu boravi, dakle, oko 750 mališana.

Iz pomenutih podataka može se zaključiti da Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” svojim redovnim programom obuhvata djece koliko svih petnaest pomenutih klubova za djecu zajedno.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...