BIJELJINA: TATJANA BLAGOJEVIĆ ''Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća treba da bude oličenje grada''

Datum:

Share post:

Odlukom Skupštine grada Tatjana Blagojević je krajem juna imenovana za v.d. direktora Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljina. Tvrdi da je brojne nepravilnosti u radu zatekla u Agenciji, koje, prema njenim riječima, moraju da se isprave.

 
 

"Zatečeno je ne tako dobro stanje u Agenciji. Odmah sam pristupila na posao i poslala zahtjev Odjeljenju za privredu, kojem Agencija i pripada, uputila sam zahtjev gradonačelniku, upravnom odboru, Skupštini grada i Inspekciji za rad, da su konstatovane nepravilnosti u radu. Dakle imali smo jedno nesistematizovano radno mjesto i još jednu nepravilnost, gdje su dva zaposlena stupila na rad 01.07. ove godine. Jedno radno mjesto je bilo u skladu sa pravilnikom o sistematizaciji, ali zasnivanje radnog odnosa nije bilo u skladu sa pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji", rekla je Tatjana Blagojević.

Kada je riječ o broju registrovanih malih i srednjih preduzeća na području Bijeljine, Blagojevićeva ističe da u sektoru malih i srednjih preduzeća u privrednoj strukturi grada Bijeljina ima 1.043 aktivna privredna društva, od čega su 469 mikro, 427 mala, srednjih 100 i 47 velikih privrednih društava.

"To su neki podaci iz 2017. godine, ali u svakom slučaju mi ćemo u skladu sa završnim računima iz 2018. godine kada ih dobijemo iz APIF-a prema upućenom zahtjevu svakako uvrstiti u prijedlog našeg plana odnosno u izmjenu", dodala je Tatjana.

TESTNA REKLAMA

Agencije je u planu aktivnosti za podsticaje do sada obično obavljala tri javna poziva, i to jedan za novoosnovana preduzeća, zatim za postojeća mala i srednja preduzeća i podsticaj razvoja ženskog preduzetništva.

"U dosadašnjoj praksi je u podsticaju razvoja novosonovanih privrednika planirana sredstva bila 30.000 KM, za postojeća mala i srednja preduzeća je izdvojeno takođe 30.000 KM i za razvoj ženskog preduzetništva je izdvojeno 20.000 KM. Dakle ukupan iznos koji će se izdvojiti za ova tri poziva iznosi 80.000 KM. Trudićemo se da sledeće godine kada budemo pravili novi prijedlog plana za izdvajanje sredstava iz budžeta, potrudićemo se da dobrom strategijom i dobrim planom pokušamo ove pozicije sa 80.000 povećamo, da ne obećavam ali bar pet do 10 hiljada više", dodaje Tatjana.

Blagojevićeva se nada da će planovi biti prihvaćeni i da će Agencija nastaviti da radi svoj posao onako kako je zadužena i što je u skladu sa pravilnicima te da bude oličenje grada Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...