Bijeljina: Tanja Kerović, Komandir policijske stanice u Janji

Datum:

Share post:

Uprkos predrasudama da postoje “muški” i “ženski” poslovi, sve više žena bavi se pozivima, koji su, ne tako davno, bili rezervisani isključivo za pripadnike “jačeg pola”. Jedan od njih je policijski. Da žene mogu da ga profesionalno, savjesno i odgovorno obavljaju, dokaz je komandir Policijske stanice u Janji, Tanja Kerović, jedina žena u Srpskoj koja obavlja ovu dužnost.

Tanja Kerović u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske radi više od dvije decenije. Završila je Višu školu unutrašnjih poslova, a nakon toga i Fakultet bezbjednosti. Dužnost komandira Policijske stanice u Janji obavlja od 2015. godine. Rukovodi sa 46 zaposlenih, među kojima je osam žena.

– Ovo je jedan težak, zahtjevan, ali i lijep, plemenit posao. Tu smo za ljude kojima je pomoć potrebna, ljude kojima treba zaštita i mislim da je to ono što većinu pripadnika policije vodi, a mene svakako – ističe Kerovićeva.

Prava žena moraju se poštovati svakodnevno, a ne samo 8. marta – danu kada se najviše govori o njihovoj ulozi i značaju koji imaju u društvu, poručuje Kerovićeva.

TESTNA REKLAMA

– Mislim da je za sve žene policajce najveći izazov upravo da pokažu da mogu ravnopravno i jednako efikasno i uspješno kao i muškarci obavljati ovaj posao. Mislim da sve žene u policiji imaju tu želju, i da im je to najveći izazov. Trenutna situacija je dobra što se tiče odnosa polova u ovoj službi – kaže ona.

Tanja Kerović je članica “Mreže žena MUP RS”, koja je u cilju promovisanja i primjene principa rodne ravnopravnosti i demokratičnosti u obavljanju policijskog posla, formirana 2011. godine.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske zaposleno je oko 1.500 žena.

Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...