BIJELJINA: Stanari Vidovdanske tri godine NEMAJU PRILAZ u svoju zgradu!?

Datum:

Share post:

Stanari u Vidovdanskoj 28 ne mogu do zgrade. Nemaju put, žive kao na ostrvu, a predajnik mobilne telefonije ispod prozora!
 
Trideset i dvije porodice u zgradi koja se nalazi u Vidovdnaksoj ulici na broju 28, već tri godine, od kako su se uselili,  nemaju prilaz ovom objektu. U projektnoj dokumantaciji nigdje nije ucrtan pristupni put, iako je bilo obećeno, prilikom prijema zgrade, da će ovaj problem biti riješen.


 
Živimo kao na ostrvu
– Od tada pa do danas ništa se nije pomjerilo naprijed. I dalje se snalazimo kako znamo i umijemo, idemo preko tuđe zemlje prema našoj zgradi i očekujemo svakog dana kada će nam vlasnici parcela zabraniti prolaz. Živimo kao na ostrvu a najveći problem je kada je kišno vrijeme, jer je tada skoro kompletan dio oko zgrade pod vodom. Naša djeca nemaju gdje izaći da se igraju. Obećali su nam izgraditi i igralište na ovom dijelu, a od obećanja imamo samo površinu koja je prepuna vode i blata, a ljeti to je prostor koji zaraste, nepristupačan je, te se svi plašimo i da prođemo pored takve površine, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini, predsjednik UO ZEV zgrade Vidovdanska 28, Miladin Rakić.
 
– Ova zgrada je napravljena na zemljištu nekadašnjeg “DC”, koji je bio i odgovoran za izgradnju prilaznog puta. Trenutno sa jedne strane je još jedna parcela pomenute firme, a sa druge strane je parcela u vlasništvu Grada Bijeljina. Na svoj parking, dolaze preko tuđih parcela, prepunih rupa,  neočišćenog građevinskog šuta, krot haustor, koji nije predviđen za ovu namjenu, žale se stanari jednog od najreprezentativnijeg stambenog naselja u Bijeljini.

 
 Interesantno da se ova zgrada nalazi u neposrednoj blizini centra grada, u užoj gradskoj zoni, te je nejasno zbog čega ovaj problem nije riješen!?
 
Gdje je pristupni put?
Možda je pitanje svih pitanja, kako je ova zgrada mogla uopšte dobiti upotrebnu dozvlou, kada nije ispunjen osnovni uslov za život stanara – pristupni put.
 
Prilikom prijema, prisustvovali su svi nadležni organi i inspekcija i Komisija za prijem te Nadzorni organ, i svi su dozvolili izdavanje Upotrebne dozvole, iako to nisu smijeli uraditi, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini stanar ove zgrade.
 
– Očigledno da je neko napravio u tom momentu propust. Da li namjerno ili ne, mi to ne možemo suditi. Činjenica je samo da mi ovdje ispaštamo zbog ovog (ne) namjernog propusta nadležnih organa. Prije dvije godine naš problem se našao i pred odbornicima gradske Skupštine, koji su dali saglasnost za riješenje problema, no nadležni ni dan danas nisu ništa uradili, ističe Rakić.


 
Prijemnik ima negativno zračenje
Još jedan veliki problem, možda i veći od samog pristupnog puta, muči stanare ove zgrade. Na samo desetak metara od ulaza nalazi se repetitor mobilne telefonije a prilikom nedavnih mjerenja ustanovljeno je da ovaj predajnik ima veliko negativno zračenje na ovu zgradu, a posebno na stanare na četvrtom i petom spratu.
 
Obraćali su se vlasniku zemljišta “DC”, koji ima zakup sa “M telom”, te dobili obećenja da će se predajnik izmjestiti, no i od toga ništa.

 
Odgovor?
 – Mjerenja su pokazala da je zračenje veoma visoko i štetno i da je neophodno izmjestiti ovaj predajnik, ali i od toga ništa. Ne znamo razlog zašto nas svi zaobilaze. Možda zato što u ovoj zgradi ne stanuje nijedan političar ili njihova djeca, kumovi, švalerke, pa nismo vrijedni da se o nama misli. Ovdje stanuje 32 poštene porodice, koje redovno izmiruju sve obaveze ovom gradu i državi, rade savjesno i samo traže od nadležnih da se prema njima ophode kao i prema drugim građanima ovog grada. Mi, danas, u centru grada nemamo izgrađen običan put prema zgradi, a zbog mobilnog predajnika ispod naših prozora, izloženi smo riziku oboljenja. Zato molimo sve nadležne da rade svoj posao, obezbjede nam prilaz, asfaltiraju 50 metara puta i premjeste predajnik", kažu za portal Dešavanja u Bijeljini stanari Vidovdanske 28 i pitaju nadležne organe “zar je mnogo to što tražimo?”
 
Da li su nadležni organi upoznati sa ovim problemom, da li je pokrenuta i privatna tužba protiv Grada Bijeljina, da li je novac od rente stanara zgrade korišten u završetak infrastrukture, ili je usmjeravan na drugu stranu, odgovor bi trebali dati nadležni iz Gradske uprave!?

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...

Janjić uručio dres ’’ŽIĆI’’ Miražiću, LEGENDI FK ’’Radnik” Bijeljina

Danas je prostorije FK Radnik posjetio Živorad Žića Miražić, i tom prilikom mu je personalizovani dres uručio direktor...

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...