Bijeljina: Snimanja u ''Gala medici'' uz ovjerenu zdravstvenu knjižicu

Datum:

Share post:

Specijalistički centar „Gala medika“ iz Bijeljine sklopio je ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja za preglede koji se rade magnetnom rezonancom, što će omogućiti pacijentima da, uz uputnicu i ovjerenu zdravstvenu knjižicu, obave besplatne preglede u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Zahvalni smo Fondu zdravstvenog osiguranja što su prepoznali kvalitet i predan rad naše ustanove, te nam ovim ugovorom ukazali povjerenje kao partneru u cilju pružanja što kvalitetnije i efikasnije zdravstvene zaštite – naveli su u ovoj ustanovi.

Ovaj Specijalistički centar počeo je sa radom od septembra prošle godine i omogućava pacijentima da na jednom mjestu dobiju visokokvalitetne zdravstvene usluge. 

Nalazi se u Komitskoj ulici u Bijeljini i raspolaže najsavremenijim medicinskim aparatima a, između ostalog, nude mogućnost snimanja rentgen dijagnostikom na aparatima vrhunskih performansi: magnetnoj rezonanci 1.5T, CT skeneru 16 slajsnom, ultrazvuku 4D, rentgenu (klasičnom i intraoralnom), ortopanu 2D i 3D, mamografu, osteodezitometriju, kao i širok izbor specijalističko-konsultativnih kardioloških, ginekoloških i endokrinoloških pregleda.

TESTNA REKLAMA

– Mi smo nova zdravstvena ustanova koja je nastala kao rezultat rada tima stručnjaka, koji su smatrali da Bijeljina, ali i čitava regija imaju potrebu za pružanjem ovakvih zdravstvenih usluga, prvenstveno za snimanje iz oblasti radiologije. Kvalitet aparata je na visokom nivou, a u ovaj specijalistički centar redovno dolaze i specijalisti sa Vojno-medicinske akademije iz Beograda, odnosno, Kliničkog centra Srbije – ističu u „Gala medici“.

slika

Ova ustanova jedina u Srpskoj radi magnetnu rezonancu srca, a takođe, rade i skrining na CT-u, odnosno snimak pluća kojim može na vrijeme da se otkrije karcinom pluća.

– Niskodozni CT skrining karcinoma pluća je neinvazivna metoda snimanja plućnog parenhima na CT, u cilju što ranijeg otkrivanja ove bolestikod pacijenata bez simptoma i kliničkih znakova, a koji se ubrajaju u rizične grupe. Ovom skrining metodom moguće je otkriti karcinom pluća znatno ranije prije prvih simptoma, sa smanjenjem smrtnosti i do 20 odsto. Zračenje je mnogo manje nego prilikom standardnog CT pregleda grudnog koša, a količina informacija oko 1000 puta veća od informacija dobijenih običnim rentgenskim snimanjem pluća – napominju stručnjaciSpecijalističkog centra „Gala medika“.

Izvor: infobijeljina.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...