Povodom nedavno održanog 8. „Akkordeonfesta“, gradonačelnik Grada Grac u Austriji, upriličila je prijem za profesora Slavišu Perića i mladog virtuoza Đorđa Perića iz Bijeljine. 

Gradonačelnik, Elke Kahr, izrazila je svoju zahvalnost profesoru Periću za organizaciju, sada već tradicionalnog, 8. „Akkordeon“ festa, te afirmaciju i promociju akademske harmonike u Austriji.

Takođe, uputila je čestitke mladom virtuozu, trinaestogodišnjem Đorđu na postignutim rezultatima i promociji pravih vrijednosti i poželjela sreću u nastavku koncertnih aktivnosti

„Zahvaljujem se na kontinuiranoj podršci gradonačelniku Grada Graz. Ovogodišnji festival okupio je učesnike iz Austrije, Slovačke, Italije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Učinićemo sve da u narednom periodu festivalske aktivnosti budu još sadržajnije, sa tendencijom da „Akkordeonfest“ postane jedan od najznačajnijih festivala u Evropi“, rekao je profesor Perić.

Prilikom sastanka razmatrane su mogućnosti kandidature i organizacije Svjetskog kupa harmonike u Grazu, gradu koji nosi epitet evropske prestonice kulture.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име