BIJELJINA: Slavili i maturanti Tehničke škole

Datum:

Share post:

Maturanti Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ proslavili su večeras najradosniji događaj nakon  završetka srednje škole – maturu.

Direktor ove škole Milenko Maksimović kaže da maturu slavi 284 učenika iz jedanaest odjeljenja, pet četvorogodišnjih i šest zanatskih, trogodišnjih zanimanja.

 „ U našoj školi obrazuju se tehničari računarstva,  tehničari elektroenergetike,  tehničari na smjeru drumskog saobraćaja, tehničari špedicije i logistike i mašinski tehničari. Od trogodišnjih zanimanja to su: električari, elektroničari – mehaničari, varioci, bravari – obrađivači metala rezanjem i stolari. Ovo je bila jedna sjajna generacija, prepoznatljiva po mladim talentima i mladim inovatorima. Donijeli su puno nagrada sa republičkih i regionalnih takmičenja. Imali smo dobre matematičare, fizičare, programere, inovatore. Želimo im sve najbolje tokom života i daljeg školovanja. Naši učenici će se uvijek sjećati svoje srednje škole, bez obzira na to gdje će ih put dalje odvesti“, kaže direktor Maksimović, ističući da će mnogi studirati, dok će zanatlije tražiti posao, kako bi što prije sebi obezbijedili egzistenciju.

TESTNA REKLAMA

Učenik generacije još nije proglašen, ali su u ovoj školi najbolje rezultate iskazali Aleksandar Spasojević i Darko Mikanović. Između njih dvojice biće izabran učenik generacije.

Haris Berberović, Rade Tomić i Ljubinko Maksimović, školovali su se za zanimanje varioca. Većina njih, kaže Haris Berberović, planiraju pronaći posao u inostranstvu.

„ Ovdje za nas nema puno posla. Poslodavci traže da se puno radi za male plate. Vjerovatno će mnogi od nas pokušati da se snađu u nekoj evropskoj zemlji i da tamo nastave život“, kaže Haris Berberović.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...