BIJELJINA: Skupština usvojila Izvještaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu godine

Datum:

Share post:

Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci 2019. godine bio je jedna od važnijih odluka koju su odbornici Skupštine Grada Bijeljina usvojili na današnjoj 32. redovnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina.

Svi parametri, odnosno prihodi i potrošnja su izvršeni 100 odsto za period od 1. januara do 30. juna 2019. godine, odnosno, ostvareni su kako je planirano budžetom.

– U toku godine usvojen je rebalans budžeta zbog kreditnog zaduženja od sedam miliona konvertibilnih maraka. Najveći rashod isplaćen je iz budžeta u maju, kada je iz kreditnih sredstava 4.900.000 KM izdvojeno za završetak projekta izgradnje kanalizacione mreže. Za novu ćeliju na sanitarnoj deponiji izdvojeno je 1.600.000 KM, a preostali iznos od 500.000 KM utrošen je za izgradnju reflektora na gradskom stadionu – podsjetio je Slavko Bašić načelnik gradskog Odjeljenja za finasije, nakon usvajanja Izvještaja o izvršenju budžeta.

TESTNA REKLAMA

Govoreći o prihodima, Bašić je istakao da je prihod od PDV-a za prvih osam mjeseci tekuće godine veći za 500.000 KM od planiranog i dodao da će do 29. oktobra biti završena procedura oko raspisane javne nabavke za kreditno zaduženje od šest miliona KM, kada će biti otvorene ponude banaka.

– Iz kreditnih sredstava četiri miliona će biti izdvojeno za poslove iz resora Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, a dva miliona za Odjeljenje za društvene djelatnosti koje će ta sredstva utrošiti na izmještanje i izgradnju novih radionice Tehničke škole – najavio je Bašić.

Nakon što je gradska Skupština usvojila odluku o bankarskim garancijama koje će koristiti Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, Bašić je najavio eksproprijaciju zemljišta u okolini Gradskog stadiona u vrijednosti od 400.000 KM, a koja će biti izvršena na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o proglašenju opšteg interesa za zemljište oko stadiona.

Što se tiče sredstva u iznosu od 500.000 KM koja je Vlada Republike Srbije donirala za izgradnju sportske sale u Patkovači, Bašić je istakao da je Gradskoj upravi prebačeno 280.000 KM za salu u Patkovači i da je tender za ovaj objekat u toku.

– Sredstva od 200.000 KM za salu u Velikoj Obarskoj prebačena su direktno iz republičkog budžeta školi „Petar Petrović Njegoš“, dok je za planiranu novu salu Gimnazije „Filip Višnjić“ u toku procedura za dobijanje potrebnih saglasnosti – dodao je Bašić.

Dešavanja u Bijeljina
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NTV Arena Bijeljina obilježila 23 godine postojanja (foto)

Nezavisna televizija Arena danas je obilježila 23 godine postojanja, predanog rada i pravovremenog informisanja građana Semberije i Bijeljine....

Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori

Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori. -...

KABINET GRADONAČELNIKA: MJEŠTANI I SAVJETI MJESNIH ZAJEDNICA DA PRIJAVE PRIORITETE ZA ASFALTIRANJE I JAVNU RASVJETU

  Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Kompenzacioni fond Republike Srpske je na račun Agrarnog fonda Grada...

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...