BIJELJINA: SKUD "Semberija" obilježio krsnu slavu i 65 godina postojanja

Datum:

Share post:

Lomljenjem slavskog kolača u bijeljinskom Centru za kulturu, krsnu slavu Vidovdan obilježilo je Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Semberija” iz Bijeljine. Proslavi je prethodio godišnji koncert članova ovog kulturno-umjetničkog društva.

65. godišnjicu uspješnog postojanja i rada, Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Semberija” proslavilo je u znaku tradicije i sjećanja na Kosovski boj.

"Iza nas je 65 uspješnih godina, turbulentnih. Bilo je godina kada je bilo teško opstati, a kamo li raditi. Izdržali smo sve i hvala Bogu slavimo 65 rođendan. 0.51 + 1.30 Za dva dana idemo u Bugarsku, zatim u septembru u Rusiju, a planirano je i putovanje u okolinu Beča. Putovanja nam ne fali, samo nam fali para, ali zahvaljujući dobroj volji snađemo se i za sredstva", rekla je Branka Marković – Savčić, direktorica SKUD-a “Semberija”.

SKUD “Semberija” je uz Muzej “Semberije” najstarija ustanova u Bijeljini.

TESTNA REKLAMA

"Sve što mladi ljudi mogu da postignu u SKUD-u “Semberija” jeste doživljaj lijepog, doživljaj druženja, doživljaj porodice. Prema njima se odnosimo upravo tako", ističe Goran Perkić, umjetnički rukovodilac Ansambla narodnih igara i pjesama SKUD-a “Semberija”.

Za kumu slave ove godine rukovodstvo SKUD-a izabralo je Ivanu Petričević, odbornika SDS-a u Skupštini grada.

 

"Oni nam dokazuju da znaju svoj posao, da znaju šta rade i zbog čega to rade. Prvenstveno mislim da je to zbog toga da bi se znalo ko je srpski narod, gdje su mu korjeni, kakva nam je kultura i istorija. Oni su ponos i dika ovog grada, naši najboji ambasadori", rekla je Petričevićeva.

Ivana Petričević

U susret krsnoj slavi članovi SKUD-a “Semberija” nastupili su pred prepunom salom Centra za kulturu. Šezdeset peti rođendan SKUD Semberija dočekuje sa oko 350 članova u nekoliko selekcija. SKUD “Semberija” dobitnik je mnogih prestižnih nagrada i priznanja kako na domaćim, tako i na svjetskim takičenjima; prvaci su Republike Srpske u folkloru, a u narednom periodu svoje umjeće pokazaće na mnogim međunarodnim festivalima i turnejama.

Izvor: rtvbn.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...