BIJELJINA: Sindikat Vrtića ''Čika Jova Zmaj'' se obratio javnosti

Datum:

Share post:

Na meil redakcije portala Dešavanja u Bijeljini je stiglo saopštenje za javnost a povodom ne usvajanja Izvještaja o radu Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj“ na 33. sjednici Skupštine Grada Bijeljina.
​Saopštenje prenosimo u cjelosti:

SINDIKALNA ORGANIZACIJA
DJEČIJI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“
BIJELjINA
Br. protokola: 23/19
Datum: 04.11.2019. god.
 
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST
 
            JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ je ustanova sa višedecenijskom tradicijom koja obrazuje i brine o više od 500 djece.
 
            Nakon sjednice Skupštine grada Bijeljina održane 31.10.2019. godine na kojoj nije usvojen Izvještaj o radu JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina sa obrazloženjem da je prekoračen budžet za više od 600.000,00 KM imamo potrebu da, kao radnici ove časne vaspitno – obrazovne ustanove upoznamo javnost sa stvarnim činjenicama. Uprkos spoznaji da je ovakva odluka politički motivisana, ne želimo da javnost, a pogotovo roditelji, čija djeca borave u vrtiću, steknu utisak da se u našoj ustanovi nezakonito posluje.
 
            Naime, odobreni budžet za 2018. godinu je ispoštovan u cjelini. Iznos od 57.000,00 KM je dodat na pomenuti budžet zbog prijema novih radnika potrebnih za objekat koji je, na inicijativu Osnivača, otvoren na Ledincima u septembru 2018. godine. Žalosno je da su pojedini funkcioneri na bazi pogrešnih instrukcija dali medijima lažne informacije i na jedan gnusan način ovu poštenu i jako važnu Ustanovu, zajedno sa Direktorom stavili na stub srama. Isto tako, sramotno je da je većina odbornika, koje je narod izabrao da časno vode ovaj Grad, politički motivisana podigla ruke da se ne usvoji Izvještaj o radu ove Ustanove, a da ga pritom nisu razmotrili. Nejasno je na koji način mi uopšte možemo probiti budžet, s obzirom na to da smo Javna ustanova koja nema svoj žiro račun i koja isključivo posluje preko gradskog trezora.
 
            Apsurdno je da su radnici i rukovodstvo JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ ovim činom ponovo izloženi nepoštovanju od strane Osnivača, s obzirom da su godinama bili degradirani i omalovaženi u smislu ostvarivanja prava na naknade zaposlenih, te da su se kroz sindikalnu borbu i sudske sporove jedva izborili za mizerni pomak. Na ovu ustanovu bačena je ljaga, ali istina je sasvim drugačija. Naime Osnivač, odnosno Grad Bijeljina je dužan da finansira kompletne bruto plate zaposlenih, ali u stvarnosti Osnivač nikada ne ispoštuje zakonske odredbe prilikom donošenja budžeta za našu ustanovu.
 
            Direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina, Slaviša Vujanović, zatekao je haotično stanje u ovoj ustanovi, ali svojim predanim radom, zajedno sa zaposlenima, podigao je ovu ustanovu na jedan viši nivo, međutim zbog predizbornih političkih igara , u cijeloj priči, ispao je kolateralna šteta.
 
Nadamo se da ćemo ovim saopštenjem razuvjeriti javnost od lažnih tvrdnji iznešenih o našoj ustanovi, te skinuti ljagu sa rukovodstva i zaposlenih JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.
                                                                                                                                                                                                                   
Predsjednik SO Dječiji vrtić „Čika J. Zmaj“:
Đorđe Perić
 
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...

SERVISNE INFORMACIJE za 10. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođeno ŠEST BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i dvije djevojčice Broj...