BIJELJINA: Saopštenje o vodostajima Save i Drine

Datum:

Share post:

Vodostaj rijeke Drine danas u 12:00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je + 375 cm, i praktično je u stagnaciji . Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije prema Glavnom operativnom planu odbrane od poplava uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od +450 cm. Protok rijeke Drine jutros u 14:00 časova na HE Zvornik iznosio je 1555 m³/sek i taj trend će se održavati tokom cijelog dana.

Juče u popodnevnim satima zaplavljen je manji dio Eko kampa kraj rijeke Drine u Janji, tokom dana došlo je do povlačenja vode za 20ak cm.

Vodostaj rijeke Save danas u 13:00 časova  na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je +875 cm, odnosno  vodostaj je i dalje u umjerenom porastu. Granica redovne odbrane od poplava  je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu +970 cm. 

S obzirom na veoma visok vodostaj rijeka Save i Drine na području Semberije, nastavlja se sa praćenjem i obilaskom potencijalno ugroženih područja i po potrebi preduzimaće se i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...