BIJELJINA: Sa zgrade u Ulici Gavrila Principa OGROMNI komadi fasade PADAJU na dječije igralište! (foto)

Datum:

Share post:

GRAĐANI PREPLAŠENI: SA ZGRADE U ULICI GAVRILA PRINCIPA OGROMNI KOMADI FASADE PADAJU NA DJEČIJE IGRALIIŠTE!

Ogromni komadi fasade su tokom vikenda pali sa jedne od stambenih zgrada u Ulici Gavrila Principa u Bijeljini na dječije igralište i, prema riječima uplašenih mještana, prava je sreća što se to događalo tokom noći, pa niko nije nastradao.

Građani koji žive u blizini pitaju se dokle će nadležni tolerisati ovakav nemar i da li treba da se desi tragedija da bi neko konačno reagovao i radio posao za koji je plaćen.

Pokazuju nam na obrušeni materijal pored zgrade, ali i na jedan veliki komad fasade na objektu koji se već odvojio i pitanje je dana, ako ne i sata, kada će i on završiti na travi. 

TESTNA REKLAMA
Tvrde da su se obraćali i Gradskoj upravi i tražili sastanak sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, ali do razgovora nije došlo jer on, kako kažu, odbija da se s njima sastane.

„Oni tamo u Gradskoj upravi primaju platu da vode računa o svima nama i ništa ne rade“, rekao je jedan mještanin za portal InfoBijeljina.

Milka Simić, predsjednik Zajednice etažnih vlasnika (ZEV) u Gavrila Principa 12, ističe da se fasada obrušila u noći između subote i nedjelje.

„Obrušila se fasada na dječije igralište. Ovdje svakog časa možemo očekivati da neko bude povrijeđen. Ovdje će neko izgubiti glavu“, rekla je Simićeva za portal InfoBijeljina.

Ona dodaje da imaju dio sredstava za saniranje fasade, ali ne dovoljno.

„Što se tiče ZEV, mi imamo izvjesnu sumu novca za sređivanje fasade, nama bi bilo potrebno još nekih 15.000 KM. Obraćali smo se nadležnom odjeljenju Gradske uprave, ali nikada nisam skupila toliko novca da bih mogla da idem da apliciram do tih 30 odsto koliko sufinansira grad Bijeljina. Skupimo mi novaca, ali u redovnom održavanju stubišta i zgrade se i potroši“, naglašava Simićeva. 

Dodaje da su razmatrali da novac obezbijede iz kreditnih sredstava, ali ne uspijevaju ni to. 

„Gledala sam da uzmemo neki kredit, ali treba nam 100 nekih papira u bankama, te potpis mjenice. Ima dosta stanara koji žive u inostranstvu, koga ću ja naći da potpiše tu mjenicu“, napominje ona za portal InfoBijeljina.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Milan Kovačević: Veliko je zadovoljstvo raditi sa kolegama iz drugih sredina

Glumca novosadskog Srpskog narodnog pozorišta Milana Kovačevića gledaćemo u ulozi Hasanage u novoj predstavi Gradskog pozorišta “Bijeljina”. Iako ste...

Predstava beogradskog Dramskog pozorišta „ELING“ u Bijeljini 17. oktobra

Za sve ljubitelje pozorišta 17.10.2022. u 20.00 časova predstava "ELING". Predstavu "ELING" izvodi beogradsko Dramsko pozorište. U predstavi igraju: Ljubomir...

DERMAMEDIC: U Sarajevu 29. oktobra „Neauvia Experience Day“ (foto)

Dugo iščekivani event godine "Neauvia Experience Day" koji je veoma zainteresovao naučnu javnost, a u stručnoj organizaciji dr...

Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

U Mjesnoj zajednici "Filip Višnjić" u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože...