BIJELJINA: RUSKI STRUČNJACI izvršili DEZINFEKCIJU prostorija Bolnice

Datum:

Share post:

Danas su bijeljinsku Bolnicu „Sveti Vračevi“ posjetili Ruski stručnjaci, koji su ovom prilikom izvršili dezinfekciju prostorija nove zgrade Bolnice, kao i „Covid-bolnice“.

„Koristim priliku da pozdravim aktivnosti Ministarstva zdravlja i Vlade RS koji su omogućili posjetu Ruskih stručnjaka koji danas rade dezinfekciju prostorija nove zgrade Bolnice i Covid-bolnice. Nakon izvršene dezinfekcije, pacijenti će ponovo moći biti smješteni u svoje stare objekte. Takođe, želim da se zahvalim srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku i Vladi RS koji su nam dali jednokratnu finansijsku pomoć, koja zaposlenima u Bolnici znači mnogo, jer to nije samo finansijska nego i moralna podrška kojom vide da u borbi sa Covidom nisu sami“, rekla je v.d. Bolnice Milica Lovrić.

 
Kao što je ranije najavila, danas je završena posljednja faza rekonstrukcije zgrade stare hirugije.

„Zgrada stare hirurgije je namijenjena karantinskim uslovima, sa kapacitetom od 70 kreveta. Tu će biti smješteni pacijenti kod kojih postoji sumnja na infekciju sa nejasnim febrilnim stanjima i pacijenti koji čekaju nalaze na Covid-19. U okviru stare hirurgije biće i prijemna karantinska ambulanta, a prostorije grudnog odjeljenja će biti namijenjene samo za pacijente sa već registrovanim Covid-19 koji imaju tešku kliničku sliku“, istakla je Lovrićka.

TESTNA REKLAMA

Pored navedenog, danas vrše premještaj pacijenata iz karantina jedan u zgradu stare hirurgije. Karantin jedan će biti dijagnostički opremljen sa portabilnim rendgen aparatom i ultrazvučnom dijagnostikom i to će stvoriti daleko bolje uslove u kojima će zdravstvenim radnicima moći lakše da opserviraju takve pacijente.

„U našoj Bolnici, trenutno imamo jednog pozitivnog pacijenta kojem smo danas uzeli treći retest i sutra očekujemo rezultate. Imamo osam izliječenih pacijenata. U našem karantinu se trenutno nalazi 14 pacijenata, mahom iz Zvornika, internistički, koji će preći u zgradu stare hirurgije, gdje će se vršiti dalje opservacija. Pod nadzorom je 51 osoba, a do maloprije smo imali 209 testiranih sugrađana i zdravstvenih radnika“, rekla je Aleksandra Radojčić, infektolog u bijeljinskoj Bolnici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...