BIJELJINA: Raspisan KONKURS za dodjelu studentskih stipendija

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Grada Bijeljina raspisao je konkurs za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2019/2020. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju  redovni studenti III, IV, V i VI  godine prvog ciklusa studija koji vodi do akademskog zvanja završenog dodiplomskog studija ili ekvivalenta na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu sa stalnim prebivalištem na području Grada Bijeljina.

Pravo učešća na konkursu nemaju studenti koji su obnovili godinu i apsolventi.
Uslov za odobravanje stipendije za kandidate koji su studenti  filozofskog fakulteta, prava, ekonomije i ostalih fakulteta društvenih i prirodnih nauka je da su tokom studiranja postigli najmanju prosječnu ocjenu 8,00.

Za studente fakulteta tehničkih nauka, tehnologije, informatike, medicine, farmacije, stomatologije i veterine,  prosječna ocjena koju su postigli tokom studiranja ne može biti manja od 7,50.

TESTNA REKLAMA

Za studente koji pripadaju manje zastupljenim konstitutivnim narodima, grupi Ostalih i studente koji imaju poteškoće u razvoju uslov za ostvarivanja prava na stipendiju je da su tokom studiranja postigli najmanju prosječnu ocjenu 7,00.
U  akademskoj  2019/2020. godini stipendiraće se, po jedan student, zvanja profesor fizike, profesor njemačkog jezika i književnosti, profesor hemije, profesor biologije, profesor srpskog jezika i književnosti, te doktor medicine, diplomirani farmaceut, smjer medicinska biohemija, diplomirani defektolog, diplomirani inženjer grafičkog inženjerstva i dizajna.

Grad će stipendirati i po jednog studenta zvanja diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer mehatronika, diplomirani inženjer građevine, diplomirani inženjer mašinstva, diplomirani inženjer prerade drveta, te studente filozofskog fakulteta, prava, ekonomije i ostalih fakulteta društvenih i prirodnih nauka koji pripadaju manje zastupljenim konstitutivnim narodima i grupi Ostalih, kao i studente tehničkih i fakulteta društvenih nauka koji imaju poteškoće u razvoju.
Kada je u pitanju zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike, kao i  studenti tehničkih nauka, tehnologije, informatike, medicine, farmacije, stomatologije i veterine koji pripadaju manje zastupljenim konstitutivnim narodima i grupi Ostalih, Grad će stipendirati po dva studenta.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja na oglasnoj tabli Gradske uprave.
Sve informacije i zahtjev za prijavu za konkurs građani mogu naći na zvaničnom sajtu Grada Bijeljina: www.gradbijeljina.org.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...